Tornien taisto mitellään lähes 300 joukkueen kesken ensi lauantaina – tarkoitus havaita mahdollisimman monta lintulajia

Kevään suurta lintuviikonloppua vietetään ensi lauantaina ja sunnuntaina. Tornien taistossa kisataan lintuhavaintojen määrästä.
Tornien taisto on monelle lintuharrastajalle vuoden kohokohta.

Jo 28. kerran järjestettävä Tornien taisto on monille lintuharrastajille vuoden kohokohta. Tapahtumaan on ilmoittautunut tähän mennessä yli 290 lintutornia eri puolilta Suomea. Tornien taistossa 3–8-henkiset joukkueet pyrkivät näkemään tai kuulemaan mahdollisimman monta lintulajia lintutornista aamuviiden ja iltapäivän kello 13 välillä.

BirdLife Suomen verkkosivuilla on valtakunnalliset ja alueelliset luettelot mukana olevista torneista.

Leikkimielisen kilpailun ohessa torneissa opastetaan yleisöä. Vierailijat ovat tervetulleita jokaiseen mukana olevaan torniin koko tapahtuman ajan. Yli 80 tornilla järjestetään myös erillinen linturetki lähiympäristöön.

Lintutornitapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Ruotsissa ja Tanskassa. Tornien taiston tulokset julkaistaan BirdLife Suomen verkkosivuilla lauantaina klo 18 mennessä.

Birdlife Suomi järjestää viikonloppuna myös Bongaa päivä pihalla -tapahtuman, jossa lintuja havainnoidaan kotipihassa tai mökillä. Tarkoituksena on saada kaikki nauttimaan lähiluonnosta ja viettää mukava lintupäivä kotipiirissä.

Päivään voi osallistua laskemalla, kuinka monta lintulajia onnistuu näkemään tai kuulemaan omasta pihasta vuorokauden aikana. Havaintoja voi tehdä saman vuorokauden aikana niin kauan kuin haluaa ja silloin, kun haluaa.

Bongaa päivä pihalla on maksuton tapahtuma, eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tulokset ilmoitetaan BirdLife Suomelle verkkolomakkeella viimeistään maanantaina 8.5. Tulosten kertymistä voi seurata tapahtuman verkkosivuilta.

Viime vuonna pihatapahtuma järjestettiin kolmannen kerran, ja siihen osallistui yli 4 600 ihmistä lähes 3 000 pihalla.

Lähde MT