Särkänniemellä suuret suunnitelmat: 30 miljoonaa euroa Tampereelta, köysirata keskustasta ja kävijämäärän tuplaus

Särkänniemeen halutaan muun muassa köysirata, joka kulkee huvipuistoon Tampereen keskustasta.

 

Uudistus. Särkänniemi haluaa tuplata vuosittaisen kävijämääränsä ja liikevaihtonsa siirtämällä toimintaa yhä enemmän ympärivuotiseksi. 
Tampereen kaupunki hyväksyi viikolla Tampereen Särkänniemi Oy:n pääomittamisen 30 miljoonalla eurolla.

”Tuleva uudistushanke

suurin kehitysloikka sitten Särkänniemen perustamisen. Sen myötä olemme muuttamassa Särkänniemeä ympärivuotiseksi vapaa-ajan, matkailun ja elämysten alueeksi”, huvipuiston toimitusjohtaja Miikka Seppälä hehkuttaa Kauppalehdelle.

Seppälän mukaan asiantuntijat ovat arvioineet, että valmistuessaan uudistuksen olisi tarkoitus tuplata Särkänniemen kävijämäärä. Viime kesäkaudella Särkänniemessä vieraili 514 000 kävijää. Myös liikevaihdon odotetaan yli kaksinkertaistuvan.

Uusi köysirata

Seppälä kertoo uudistushankkeen olleen määrätietoisesti työn alla useamman vuoden, ja idea siitä on alunperin syntynyt miltei kymmenen vuotta sitten.

Särkänniemeen on tällä hetkellä suunnitteilla teemahotelli, kylpylä, järviluontokeskus, ulkoallaskokonaisuus sekä Ylen kanssa yhteistyössä kehitetty mediamaailmakonsepti, joka perustuu Ylen lasten ja nuortenohjelmiin.

Teemahotelli ja kylpylä on kaavailtu Mustalahden rannassa sijaitsevan parkkipaikan tilalle. Ulkoallaskokonaisuus voisi mahdollisesti muistuttaa konseptina Helsingin Allas Sea Poolia.

”Meillä on suunnitelmissa myös köysirata Tampereen keskustan ja Särkänniemen välille”, Seppälä lisää.

Hän toppuuttelee nopeasti, ja kertoo ettei köysirata ole toteutuslistalla ensimmäisenä tai edes toisena. Särkänniemen uudistuskaavassa on kuitenkin määritelty sille jo mahdollinen lähtöpaikka.

Alustavien selvityksien mukaan köysihissiä muistuttava rakennelma keskustan ja Särkänniemen välille olisi teknisesti mahdollinen.

”Särkänniemi tarvitsee tämän hankkeen”

Tampereen kaupungin liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolainen kertoo kaupungin konsernijaoston käsitelleen hanketta jo useamman kerran. Hanke oli ensimmäisen kerran esillä kaupunginvaltuustossa puolitoista vuotta sitten.

Tällä hetkellä Tampereen kaupunki omistaa koko Särkänniemen osakekannan sekä maa-alueen, jolla huvipuisto sijaitsee.

Vuojolainen kuitenkin kertoo, että Särkänniemi on ostamassa kaupungilta maa-alueet, joihin tulevat laajennukset on määrä tehdä. Kiinteistökauppa käsitellään Tampereen kaupunginvaltuustossa todennäköisesti ennen valtuuston kesälomia, Vuojolainen arvioi.

“Meillä on kaupunkina ja omistajana näkemys, että Särkänniemi tarvitsee tämän hankkeen ja ponnistuksen noustakseen todella merkittäväksi vapaa-ajan keskukseksi ensin kansallisella, mutta myöhemmin jopa kansainvälisellä tasolla”, Vuojolainen kertoo.

Hän sanoo, etteivät 30 miljoonaa ole lahjoitus huvipuistolle, vaan sijoitus, jonka seurauksesta kaupunki odottaa oikeaa tuottoa ja arvonnousua yhtiölle

Myös Särkänniemen toimitusjohtaja Seppälä kertoo, että ideoita kansainvälisten asiakkaiden houkuttelemiseksi on jo pyöritelty. Seppälä ei kuitenkaan vielä tohdi niitä paljastaa.

Lähde KL