Turku ottaa käyttöön yhteiskäyttöautojen Z-pysäköintiluvan – auton voi pysäköidä asukas- ja yritysparkkeihin ilmaiseksi ilman aikarajaa

Z-lupa perustuu auton rekisteritunnukseen, joten lupaa ei tarvitse asettaa näkyville auton ikkunaan. Kaupunki haluaa uudella luvalla tukea yhteiskäyttöautojen käyttöä.

EINO KOSSILA

Turku ottaa käyttöön yhteiskäyttöautoille tarkoitetun uuden pysäköintilupatyypin. Z-pysäköintiluvalla halutaan edistää kestävää kehitystä vähentämällä yksityisautojen määrää.

Z-lupia käyttävät yhteiskäyttöautojen operaattorit. Tällä hetkellä Turussa toimivia z-luvilla varustettuja yhteiskäyttöautoyrityksiä on kaksi, 24Rent ja Omago, joilla on käytössä yhteensä 18 yhteiskäyttöautoa.

Uusi pysäköintilupa mahdollistaa pysäköinnin ilmaiseksi ilman aikarajoituksia asukas- ja yritysparkkialueilla, joissa pysäköinnin salliminen on osoitettu liikennemerkillä.

Z-lupa perustuu auton rekisteritunnukseen, joten lupaa ei tarvitse asettaa näkyville auton ikkunaan. Pysäköinninvalvojilla on sähköinen tieto auton pysäköintiluvasta.

– Auton kätevä palautus ja haku ovat yhteiskäyttöautoilussa tärkeä osa niiden helppokäyttöisyyttä, ja toivomme että pysäköintiluvat auttavat kaupunkilaisia löytämään operaattorien palvelut, sanoo suunnittelija Jasmin Ekström Turun kaupungin tiedotteessa.

Lähde Yle