Oululaiselle ”voimanaiselle” Tiina Voholle kultaa ja maailmanennätys penkkipunnerruksen MM-kisoissa

Voho aloitti kilpailemisen seitsemän vuotta sitten. Nyt hän sai mitalit ennätystuloksilla Etelä-Afrikassa järjestetyissä kilpailuissa.Yle kuvasi Tiina Vohon penkkipunnerruksen EM-kisoissa Tampereella vuonna 2019.EMILIA PAKKALAOululainen Tiina Voho sai kaksi kultamitalia penkkipunnerruksen MM-kisoissa. Hän sai mitalit ennätystuloksin Etelä-Afrikan Sun Cityssä.Klassisen penkkipunnerruksen maailmanmestaruus tuli uudella ME-tuloksella 108,5 kiloa ja kultamitali ja maailmanennätys irtosi 150 kilolla 50-vuotiaiden (Masters 2) 76 kiloisten sarjassa.Voho kertoo onnistuneensa täysin kisoihin keskittymisessä – hän myös tiedosti olevansa kovassa kunnossa.Nyt Voholla on jo tiedossa seuraavat suuntaviivat: hän osallistuu 30.7.–6.8.2023 järjestettävään penkkipunnerruksen EM-kisaan.– Lähden taistelemaan varustepenkkipunnerruksen avoimen luokan mitalista ja klassisessa penkkipunnerruksessa Master 2 luokan voitosta. Tavoitteenani on parantaa omia ennätyksiä, Voho kertoo tiedotteessa.Voho aloitti kilpailemisen seitsemän vuotta sitten. Nyt hänellä on takanaan useampia arvokisoja sekä kotimaassa että ulkomailla. Hänet on myös palkittu vuosina 2021 ja 2022 TUL:n Pohjanmaan piirin vuoden veteraaniurheilijana sekä Kokkolan Jymyn vuoden urheilijana.Lähde Yle