Wilma Murto ja Oliver Helander loistavassa vireessä – Turussa nähtiin tukku onnistumisia

Reetta Hurske ja Samuli Samuelsson ovat Paavo Nurmi Gamesissa huomion keskipisteenä.

Wilma Murron seiväskisa Turussa sujui mainiosti.

YLEISURHEILUN Paavo Nurmen kisat Turussa oli urheilutiistain herkkupala, ja illan suomalaistähtiä olivat seiväshyppääjä Wilma Murto ja keihäänheittäjä Oliver Helander.

Murto oli ylivoimainen ja voitti kauden parhaalla tuloksellaan 475. Keihäskisan kakkoseksi yltänyt Helander puolestaan heitti 87,32 ja ylitti MM-rajan 85 metriä selvästi.

Oliver Helanderin keihäskunto Turussa oli kohdillaan.

Oliver Helanderin keihäskunto Turussa oli kohdillaan.

Ensimmäinen mainio suomalaissuoritus nähtiin naisten moukarissa. Silja Kosonen teki komean suorituksen ja ylsi kovatasoisessa kisassa kolmanneksi.

Alku oli kuitenkin vaikea. Kosonen sanoi Ylellä, että mainioiden harjoitusheittojen jälkeen jotakin tapahtui.

”Harkkaheitot oli tosi hyviä. En tiedä, mitä tossa tapahtui. Tuntui, kuin olisin unohtanut, miten heitetään. Onneksi kolmannella tuli tosi hyvä tulos. Täytyy olla tyytyväinen, että tällaisessa kisassa sellainen tulos”, Kosonen sanoi Ylellä.

Kosonen olisi halunnut tasaisemman sarjan.

”Ärsyttää, että niin monta meni verkkoon. Jotain pieniä teknisiä ongelmia, mutta tällä mennään. Olisin halunnut tasaisemman kisan”, hän jatkoi.

Kosonen jätti taakseen aikuisten arvokisamitalisteja, ja häntä paremmin suorittivat vain maailmanmestari ja MM-hopeamitalisti.

Suvi Koskinen oli yhdeksäs tuloksella 61,95. Krista Tervo jäi ilman tulosta.

Naisten 800 metrillä Eveliina Määttänen alitti kahden minuutin maagisen rajan toisena suomalaisnaisena kautta aikojen. Määttäsen aika 1.59,96 on hänen henkilökohtainen ennätyksensä.

Ensimmäinen kahden minuutin alittaja oli Sara Lappalainen, joka alitti ajan Tokion olympialaisissa. Suomen ennätys on Lappalaisen hallussa oleva 1.59,41.

Suomen ennätystä viime viikolla sivunnut Samuli Samuelsson ei ollut parhaassa vireessään, vaan karsiutui 100 metrin loppukilpailusta ajalla 10,38.

 

Viivi Lehikoinen juoksi 400 metrin aidoissa kolmanneksi hyvällä ajalla 54,88. 54-alkuiset ajat tuntuvat olevan Lehikoiselle uusi normaali. Tämä ei kuitenkaan täysin tyydyttänyt naista itseään.

”Ihan hyvä maku jäi. Olisin ehkä voinut toivoa parempaa ajallisesti. Mutta kyllä olen ihan tyytyväinen”, Lehikoinen kommentoi Ylellä.

Illan kirkkaimpia tähdistä lievä epäonnistuminen nähtiin pika-aituri Reetta Hurskeelta. Hurske ei onnistunut äärimmäisen kovassa finaalissa yltämään palkintopallille. Oman alkueränsä kirkkaasti voittanut SE-nainen joutui pettymään.

Hurskeen aika oli selvästi kehnompi kuin alkuerässä. Finaalissa Hurske juoksi vain nipin napin alle 13 sekuntia. Hurskeen ajaksi jäi 12,97.

Lähde HS