Suviseurojen keittiössä varaudutaan ruokkimaan kymmenet tuhannet kävijät – yrittäjät toivovat seuravieraiden asioivan myös Kauhavan keskustassa

Suviseuroihin odotetaan jopa 75 000 kävijää. Viiden päivän aikana ruokaa menee alueella paljon. Edellisissä kesäjuhlissa kului jopa 140 000 palaa pitsaa.Suviseurojen suurteltta on jo pystyssä Kauhavalla perjantaina alkavaa tapahtumaa varten. Kuva: Antti Kettumäki / YleANTTI KETTUMÄKIPerjantaina (30.6.) alkavat Suviseurat vetävät väkeä kaikkialta Suomesta Kauhavalle Etelä-Pohjanmaalle.Kauhavan lentokentälle ja sen ympäristöön on seura-aluetta rakennettu vauhdilla.Suviseuraviikon aluksi maanantaina paikalla oli jo yli tuhat talkoolaista ja ruokaa kului yli 700 annosta, kertoo ravintolatoimikunnan puheenjohtaja Eija-Riitta Karjula.Karjulan mukaan ruokaa valmistetaan kaikkiaan 140 000 kiloa loppuviikon aikana. Lohikeitto on suosituin- ruoka ja sitä valmistetaan 50 000 kiloa.– Ihmiset voivat ostaa ruokaa omiin astioihin ja ruokailla perhekunnittain. Alueella on myös 140 metriä pitkä ruokakatos, Karjula sanoo.Suviseurojen muonitussuunnitelmat aloitetaan jo edellisenä kesänä ja lasketaan ruoan menekki. Ruoka tulee puolivalmisteina suurilta valmistajilta, mutta se keitetään paikalla.– Viime kerralla pitsoja kului 140 000 kappaletta.

Paikalliset kauppiaat varautuvat

Kauhavalla toivotaan, että seuraväki kävisi ostoksilla myös keskustan alueella.Tapahtumapaikka on noin 1,5 kilometrin päässä keskustasta.Paikallisissa K-supermarketissa ja S-marketissa odotetaan ruoan myynnin hienoista kasvua.– Virvokkeita, pikkusuolaista ja jäätelöä on varattu enemmän kuin normaalisti. Etenkin [vieraiden] tullessa ja mennessä myynti nousee, sanoo K-supermarketin kauppias Esa Olli.Taajaman muutkin yrittäjät toivovat myynnin nousua.– Kyllä meillä on odotukset korkealla, että väkeä kävisi myös erikoisliikkeissä, toivoo Kauhavan yrittäjien puheenjohtaja Johanna Salla-Uitto.Lähde: Yle.