Analyysi: Antti Tuisku jätti yllättävän ison aukon suomalaiseen viihdemaailmaan

Tuisku veti toistaiseksi viimeisen keikkansa Ruisrockissa. Näyttävien lavashow’den mestarin paikkaa on vaikea korvata, kirjoittaa Ylen musiikkitoimittaja Ville Vedenpää.

Antti Tuisku oli Ruisrockin lauantai-illan pääesiintyjä. Kuva: Riikka Vaahtera / Ruisrock
VILLE VEDENPÄÄ

Antti Tuisku veti uransa toistaiseksi viimeisen keikkansa lauantaina Ruisrockissa. Keikka oli sitä mitä osattiin odottaa eli loppuunhiottu show näyttävillä tanssinumeroilla.

Tuiskun ura Idols-kilpailijasta Suomen suosituimmaksi poptähdeksi on ennennäkemätön. Hän loi nahkansa uudelleen ja nosti lavaesiintymiset aivan uudelle tasolle. Madonnasta inspiroituneeseen showmeininkiin ei ole Suomessa pystynyt kukaan.

Antti Tuisku on sanonut polleasti, että hän on Suomen suurin poptähti. Sen tajuaa vasta nyt, että se oli totta.

Olen kysellyt koko Ruisrock-viikonlopun ajan musiikkialan ammattilaisilta ja yleisöltä, että kuka ottaa Tuiskun paikan. Kenelläkään ei ollut selkeää vastausta.

BenjaminRobin PackalenIsac Elliot. Monia nimiä pyöriteltiin, mutta mikään ei tuntunut Tuiskulta.

Ennen Tuiskun keikkaa Ruisrockin Niittylavalla esiintyi Gettomasa, joka paistattelee miltei jokaisella kappaleellaan Spotifyn listakärjessä. Räppäri on loistava esiintyjä, mutta tuiskumainen koko kansaa liikuttava viihdearvo puuttuu.

Ainoa potentiaalinen voisi olla suomalaisten sydämet sulattanut Käärijä. Hänen kohdallaan kysymysmerkkinä on musiikki. Pystyykö viisuedustaja tekemään jatkossa hittibiisejä, jotka eivät pohjaudu vain yhden kappaleen hurmokseen.

Antti Tuisku esiintyy lavalla.
Antti Tuisku on tullut tunnetuksi näyttävistä lavaesiintymisistä. Tyyli ei pettänyt lauantaina Ruisrockissa. Kuva: Riikka Vaahtera / Ruisrock

Suomalaisen popmusiikin kärjessä on tällä hetkellä iso aukko. Tuiskun lisäksi esimerkiksi Vesala on jäämässä pitkälle tauolle.

Molemmat ovat nelikymppisiä ja tehneet jo uraa parikymmentä vuotta. Julkisuudessa oleminen ja etenkin sosiaalinen media on tehnyt artistina olemisesta raskasta. Sivuun hyppäämisen ymmärtää.

Ehkä nyt on aika seuraavalle sukupolvelle ja esimerkiksi UMK-tähdille Erika VikmanilleBessille ja Käärijälle. He kaikki ovat kolmekymppisiä.Kuka julistaa ensimmäisenä lavalla, että hän on Suomen suurin poptähti? Lähde:Yle