Kuninkuusravien majoituspulaa paikataan Kouvolassa väliaikaisilla leirintäalueilla

Kuninkuusravien majoituspulaa paikataan Kouvolassa väliaikaisilla leirintäalueilla

Yhteensä Urheilupuistoon ja Lehtomäkeen tulee noin 270 matkailuautopaikkaa ja 80 telttapaikkaa.

Ravikärryjä Vermossa.
Kouvolan Kuninkuusraveihin odotetaan kolmen päivän aikana jopa 50 000 kävijää. Kuvituskuva. Kuva: Matti Myller / Yle
HEIKKI KOSKINEN

Kouvolassa elokuussa järjestettävät kuninkuusravit täyttävät Kouvolan ja lähialueiden majoituspaikat äärimmilleen.

Kuninkuusravit on yksi Suomen suurimmista kesätapahtumista. Kolmen päivän aikana odotetaan noin 50 000 ihmisen kävijämäärää.

Ravien järjestelystä vastaava Valkealan Hevosystäväinseura perustaa Lehtomäen ja Urheilupuiston alueelle väliaikaisia leirintäalueita paikkaamaan majoituspulaa.

– Halusimme tarjota kävijöille lisää majoituspaikkoja, sanoo Valkealan hevosystäväin seuran toiminnanjohtajan Arto Hytönen.

Leirintäalueet sijaitsevat Urheilupuiston alueella ja Lehtomäen urheilukentän läheisyydesssä. Yhteensä alueille tulee kaikkiaan noin 270 matkailuautopaikkaa ja 80 telttapaikkaa. Urheilupuiston matkailuautopaikat ovat jo loppuun varattuja, mutta telttapaikkoja on vielä jäljellä. Lehtomäessä on yhä myös matkailuautopaikkoja jäljellä.

Hytösen mukaan ravien majoituskysyntä on ollut niin kovaa että hotellien lisäksi myös pysyvät karavaanialueet ovat täynnä ravien aikana.

Tukipalveluita uimahallilla ja jäähallilla

Urhelupuiston uimahalli on laajentanut aukioloaikojaan ravien ajaksi, jotta vierailijoille voidaan tarjota peseytymistiloja. Urheiluseura KooKoo järjestää puolestaan aamupalamahdollisuuden jäähallin tiloissa. Myös jäähallin wc-tilat ovat leirialueen käytössä.

Leirialueiden valvonnasta ja käytännön asioiden organisoinnista vastaa Kouvolan seudun Caravan- yhdistys. Valkealan hevosystäväin seuran toiminnanjohtajan Arto Hytösen mukaan keskeinen urakka on alueen sähköistäminen.

– Suurin osa auto- ja vaunupaikoista sähköistetään. Osa tulijoista vastaa itse sähkön tuottamisesta.

Arto Hytösen mukaan majoituspaikkojen saaminen aivan ydinkeskustan tuntumaan palvelee sekä yleisöä että paikallisia yrityksiä.

– Tässä on kaikki kaupungin palvelut kuten ravintolat ja kaupat kävelymatkan päässä.

Kuninkuusravien majoitustilannetta on pyritty helpottamaan monin erilaisin majoitusmuodoin. Esimerkiksi Visit Kouvola – sivustojen kautta voi tutustua tarjolla oleviin yksityismajoituksiin.

Kuninkuusravit järjestetään Kouvolan raviradalla 4. – 6. elokuuta.  Lähde:Yle