Perheet pohtivat, uskaltaako Ilosaarirockiin lähteä katsomaan Käärijää – järjestäjä lupaa oman alueen pienimmille faneille

Käärijän keikka Ilosaarirockin Tähtiteltassa tulevana lauantaina on aiheuttanut paljon keskustelua. Erityisesti perheet ja alaikäiset ovat olleet huolissaan turvallisuudestaan.

Artisti Kääriijä esiintyy Ruisrockin päälavalla. Tausta vihreä valo.
Käärijä esiintyy Joensuun Ilosaarirockissa lauantaina 15. heinäkuuta kello 13 alkaen. Kuva: Nelli Kenttä / YleX
TAPIO RÄIHÄ

Suomen euroviisuedustaja Käärijä on tämän kesän festivaalien yleisömagneetti. Käärijän faneissa on paljon alaikäisiä lapsia, joille iso festivaali voi olla ensimmäinen laatuaan.

Joensuun Ilosaarirockissa Käärijä esiintyy useita tuhansia ihmisiä vetävässä Tähtiteltassa.

Keikka on aiheuttanut paljon keskustelua ja herättänyt myös huolta siitä, mahtuvatko kaikki festivaalikävijät turvallisesti telttaan katsomaan keikkaa.

Kysyimme Ilosaarirockin promoottorilta Panu Hattuselta, miten perheet ja alaikäiset on huomioitu.

Panu Hattunen, Ilosaarirockin promoottori.
Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen lupaa, että myös Käärijän pienimmät fanit voivat tulla keikalle hyvillä mielin. Kuva: Tanja Perkkiö / Yle

Onko Käärijän suosio lasten keskuudessa huomioitu järjestelyissä?

– On huomioitu. Olemme rajanneet erillisen perhealueen, jota järjestyksenvalvojat valvovat, että siellä on perheen pienimpien hyvä olla.

Kuinka suuri Tähtiteltta on? Voiko se täyttyä liiaksi?

– Ei voi. Tähtiteltta on itse asiassa enemmänkin jättimäinen katos, jossa ei ole laitoja. Sinne mahtuu useita tuhansia katsojia, joten tilaa on riittävästi kaikille.

Onko Käärijän keikkaan liittyen tullut muita kyselyjä lapsiperheiltä?

– On. Erityisesti on kysytty, että mistä alle 8-vuotiaat saavat rannekkeen. Meillä alle 8-vuotiaat pääsevät sisään lipullisen huoltajan kanssa. Suosituksemme on, että aikuinen hakisi oman rannekkeensa jo perjantaina, ja lapselle sitten infopisteeltä lauantaina.

Mitä muita asioita perheet ovat kysyneet?

– Sitten on tullut näitä kyselyjä, että kun ei olla oltu aiemmin festareilla itse tai lapsen kanssa ja kysytään, miten siellä pitäisi toimia. Muistutamme kuulon ja ihon suojaamisesta ja siitä, että festivaalilla pitää mennä lapsen ehdoilla.

Onko odotettavissa isoja ruuhkia?

– Turvatarkastuksiin ja rannekkeenvaihtoon on lisätty porukkaa siltä varalta, että tulee paljon väkeä kerralla. Käärijän keikalle tulee todennäköisesti paljon katsojia.

Tähtiteltan yhteydessä on anniskelualue ja sähkötupakkakauppa. Tarvitseeko lapsiperheiden pelätä humalaisia tai tupakoitsijoita?

– Ei tarvitse pelätä, perhealue on erillisesti rajattu. Jokaisen pitää toki itse päättää, milloin haluaa lapsen kanssa mennä festarille.

Muita vinkkejä yleisölle Käärijän keikkaan liittyen?

– Kannattaa tulla hyvissä ajoin ja rannekkeet vaihtaa hyvissä ajoin. Tällöin lapset pääsevät kulkemaan hyvin ja kokemus on onnistunut.

Onko Ilosaarirockissa muita rajattuja alueita lapsiperheille?

– Ei ole. Nämä järjestelyt on tehty vain Käärijän keikan varalle.

Käärijä esiintyy Ilosaarirockissa lauantaina 15. heinäkuuta kello 13.Lähde:Yle