Suomalaisille matkoja markkinoiva virolaisyritys maksukyvyttömäksi

Korvauksia on haettava Viron kuluttajansuojaviranomaisen verkkosivuilta elokuun loppuun mennessä.STT

Virolainen  matkatoimisto Miliam Travel OÜ on ajautunut maksukyvyttömäksi. Suomen Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) muistuttaa, että korvauksia on haettava elokuun loppuun mennessä.

Matkustajien maksamat matkapaketit ja käyttämättömät pakettilahjakortit korvataan yrityksen asettamasta vakuudesta, kun matkanjärjestäjästä tulee maksukyvytön. Jos matka on maksettu luotolla, kuluttaja voi valita, hakeeko hän korvausta vakuudesta vai esittääkö korvausvaatimuksensa luotonantajalle.

Myös ne matkustajat, jotka ovat hankkineet yhdistettyjä matkajärjestelyjä, ovat oikeutettuja hyvitykseen. Hyvitystä matkanjärjestäjän vakuudesta ei kuitenkaan saa, jos matkustaja on ostanut matkanjärjestäjältä vain yhden palvelun, kuten pelkän lentokuljetuksen tai majoituksen.

Korvauksia on haettava Viron kuluttajansuojaviranomaisen verkkosivuilta.

Korvausta  voi hakea englannin- tai vironkielisellä hakemuksella, jos matka on maksettu etukäteen. Mukaan on liitettävä varausvahvistus, kopio maksukuitista, kopio mahdollisesta aiemmasta kirjeenvaihdosta matkanjärjestäjän kanssa sekä muita dokumentteja, jotka voivat olla olennaisia.

Korvausta ei voi hakea Suomesta Kilpailu- ja kuluttajavirastosta.

Jos matka on maksettu luotolla, hyvitystä voi vaatia luotonantajalta.

Jos matka on maksettu debit-kortilla eli maksu on veloitettu suoraan tililtä, rahanpalautuksen voi saada pankilta, jos pankki on korttiehdoissaan tai muutoin tähän sitoutunut.

Miliam Travel OÜ on virolainen matkatoimisto, joka toimii matkanjärjestäjänä ja yhdistettyjen matkajärjestelyjen välittäjänä. Yritys markkinoi palvelujaan erityisesti suomalaisille.  Lähde:STT/HS