Rovaniemelle avautuu jo 21. lentoreitti – espanjalainen halpalentoyhtiö lentää joulu- ja tammikuussa

Espanjalainen halpalentoyhtiö Vueling avaa joulukuussa täysin uuden reitin Rovaniemen ja Barcelonan välille. Yhtiö operoi reittiä tammikuun puoliväliin asti.

Rovaniemen lentokentällä ihmisiä jonossa turvatarkastukseen.
Rovaniemen ja Barcelonan välille avautuu suora lentoyhteys joulu- ja tammikuussa. Kuva: Mia Sivula / Yle
Jarno Tiihonen 

Espanjalainen halpalentoyhtiö Vueling aloittaa 2. joulukuuta lennot Barcelonan ja Rovaniemen välillä. Uusi yhteys on 21. lentoreitti Rovaniemelle ja se tukee kaupungin matkailuin kasvua.

– Uusi Barcelonan yhteys on Vuelingilta erinomainen lisäys kasvavaa Espanjan markkinaamme ja sen potentiaalia ajatellen, kommentoi tiedotteessa Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Kärkkäisen mukaan Espanjan merkitys Rovaniemelle on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Rekisteröidyillä majoitusvuorokausilla mitattuna Espanjasta tulee Rovaniemelle neljänneksi eniten ulkomaalaisia matkailijoita.

Yhtiö operoi reittiä 13. tammikuuta 2024 asti kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja lauantaisin.

– Suomesta on nyt entistäkin helpompi matkustaa Barcelonan lentoasemalle ja sen tarjoamien jatkoyhteyksien äärelle, ja myös yhteydet Iberian niemimaalta pohjoiseen paranevat, sanoo tiedotteessa Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori. Lentoja voi jo varata Vuelingin verkkosivuilta.Vuelingin päätukikohta on Barcelonan lentoasemalla. Lähde:Yle