Ainoastaan yhdellä lentoyhtiöllä yli 100 kohdemaata – Näin Finnairin reittiverkosto pärjää muille

Vain yksi lentoyhtiö lentää yli sataan maahan.

Valtionyhtiö.

 Finnairin lentokoneet odottavat matkustajia Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

KUVA: ANU KIVISTÖ

Sadan kerhoon pääsevistä lentoyhtiöistä 16 on amerikkalaisia, 15 eurooppalaisia ja 10 aasialaisia: Muutama yhtiö pääsee mukaan myös Etelä-Amerikasta ja Australiasta.

Listauksen on tehnyt Airwaysmag -niminen lentoalan julkaisu. Tilastot perustuvat vuoden 2022 tietoihin. Tilastoihin ei ole otettu aikataulun mukaisia rahtilentoja. Airwaysmag huomauttaa, että osaa lentoreiteistä lennetään vain kausiluonteisesti.

Eniten reittilentokohteita on American Airlinesilla, joka lentää kaikkiaan 350 kohteeseen. Seuraavina tulevat United sekä Turkish Airlines, jotka pääsevät myös yli 300 lentokohteen.

Eurooppalaiset jätit Lufthansa, Air France ja British Airways sijoittuvat kisassa kymmenennen sijan tienoille. Kukin näistä lentää noin 200 kohteeseen.

Kotimainen Finnair on reittiverkolla mitattuna isompi lentoyhtiö kuin saattaisi kuvitella. Finnairin sijoitus on 28, ja Airwaysmagin laskujen mukaan sillä on noin 130 kohdekenttää.

Finnairin taakse jää muun muassa SAS

Kansainvälisyydessä ylivoimainen ykkönen on kuitenkin Turkish Airlines, joka kiidättää matkustajia peräti 123 eri maahan. Se lentää ainoana lentoyhtiönä yli sataan maahan. American Airwaysin ja Unitedin liikenteestä iso osa tulee Yhdysvaltain sisäisestä liikenteestä.

Lähde; Tekniikka & Talous.