Uusia lentoyhteyksiä avataan Keski-Euroopasta Ivaloon ja Kuusamoon

Ensimmäiset uudet reittilennot Keski-Euroopasta Ivaloon alkavat marraskuussa ja Kuusamoon helmikuussa

Sveitsiläisiä kiinnostavat Ruka-Kuusamon Matkailun mukaan suomalainen saunakulttuuri, talviset luontoelämykset ja revontulet. 

LENTOYHTEYDET Euroopasta Ivaloon ja Kuusamoon paranevat.

Matkailuorganisaatio Lapland North Destinations sekä Rukan ja Kuusamon markkinoinnista vastaava Ruka-Kuusamo Matkailu tiedottavat, että Edelweiss Air ja Eurowings aloittavat talvikaudella uusia reittilentoja.

Eurowings alkaa marraskuun puolivälissä lentää viikoittain Saksasta Düsseldorfista Ivaloon ja jatkaa lentojaan maaliskuun loppuun saakka. Edelweiss Air puolestaan operoi reittilentoja Zürichistä Ivaloon helmi- ja maaliskuussa.

Edelweiss Air aloittaa myös lennot Zürichistä Kuusamoon. Se lentää sinne perjantaisin helmikuun alusta maaliskuun loppuun.

Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors kertoo, että kesäkuun alussa myös Eurowings ilmoitti avaavansa uuden lentoyhteyden Düsseldorfista Kuusamoon.

– Nyt julkaistu uusi viikoittainen reittilento Sveitsistä Kuusamoon vahvistaa merkittävästi Keski-Euroopan asemaa lähtömarkkinana Ruka-Kuusamolle, Lindfors arvioi.

Keski-Eurooppa on Pohjois-Suomen matkailualalle tärkeä alue.

– Viikoittaiset lennot Keski-Euroopasta tukevat tavoitettamme pidemmistä viipymistä alueella, Lapland North Destinationsin toimitusjohtaja Hanna Kouri sanoo tiedotteessa.

ENNEN koronapandemiaa Kuusamoon lennettiin suoria tilauslentoja Sveitsistä, mutta niitä ei jatkettu pandemian jälkeen.

Zürich on väkiluvultaan Sveitsin suurin kaupunki. Sen metropolialueella asuu noin kolme miljoonaa asukasta. Zürichiä pidetään Sveitsin talouselämän keskuksena.

Sveitsiläisiä kiinnostavat Ruka-Kuusamo Matkailun mukaan erityisesti suomalainen saunakulttuuri, talviset luontoelämykset ja revontulet.

Kourin mukaan Keski-Euroopassa on valtava kiinnostus Lappia kohtaan.

– Panostamme kuntien ja matkailuyritysten kanssa vahvasti saavutettavuuteen sekä matkailun ympärivuotisuuteen ja vastuullisuuteen, hän sanoo.

LUFTHANSA jatkaa jo aiemmin aloittamaansa reittiä Frankfurtista Ivaloon ja Transavia palauttaa talvikaudella Pariisi-Ivalo-reittilentonsa. Finnair lentää Helsingistä Ivaloon ja Kuusamoon useita kertoja päivässä.

Pohjoisen kohteisiin saapuu talvikaudella lisäksi satoja tilauslentoja Euroopasta.

Suorat lennot palvelevat myös paikallisia asukkaita. He pääsevät niillä Keski-Eurooppaan muutamassa tunnissa.

Lähde: IS.