Vietä lomasi rennosti ja nautittavasti. Turku tarjoaa sinulle oivalliset mahdollisuudet monipuoliseen syyslomailuun

Kuva: Getty Images/iStockphoto

Turun linna: Tämä on Suomen vanhin linna, joka kertoo mielenkiintoista historiaa ja tarinoita. Voit osallistua pikkuritarikierrokselle, jossa pääset tutustumaan linnan elämään ja salaisuuksiin.

Seikkailupuisto: Tämä on paikka, jossa voit haastaa itsesi ja nauttia vauhdista ja jännityksestä. Puistossa on 19 puihin rakennettua rataa ja yli 140 tehtävää, jotka testaavat tasapainoasi ja koordinaatiotasi

Kylpylät: Turussa on kaksi kylpylää, jotka ovat loistavia paikkoja rentoutua ja pitää hauskaa vedessä. Holiday Club Caribia tarjoaa monipuolisen kylpyläosaston, jossa on virtauksia ja vesiliukumäkiä. Caribian yhteydessä on myös SuperPark, josta löytyy pelejä ja trampoliineja.

Museot: Turku on vuoden museokaupunki, joten siellä riittää valinnanvaraa kulttuurinnälkäisille. Voit vierailla esimerkiksi Biologisessa museossa, jossa näet Suomen eläimiä ja kasveja eri luontomaisemissa. Voit myös käydä Merikeskus Forum Marinumissa, jossa pääset tutustumaan merenkulun historiaan ja museolaivoihin. Tai voit piipahtaa Aboa Vetus Ars Nova -museossa, jossa yhdistyvät nykytaide ja keskiaikaiset rauniot.

Föri ja funikulaari

Föri itsessään on pakollinen must-kohde lasten kanssa reissatessa, mutta miniföri Forum Marinumin edessä on yksittäistä leikkitelineistä Suomen parhaimpia. Muksut viihtyvät siinä ja viereisessä laivassa varsin hyvin, ja aikuiset voivat rentoutua vieressä olevalla terassilla kylmän janojuoman keran. Jokavuotinen suosikkikohde Turussa ilman muuta!

Vuoden  kohutuin uutuus oli Funikulaari, jolla pääsee maisema-ajelulle Kakolanmäelle. Oltiin Funikulaarin tarpeellisuudesta ja ulkomuodosta mitä mieltä tahansa, niin muksut viihtyvät sen kyydissä varmasti.

Flowpark

Flowpark on ulkoilmakiipeilypuisto Skanssin liikekeskuksen vieressä. Se sopii erinomaisesti yli 130 senttisille muksuille, jotka uskaltavat kokeilla liikuntaa kiipeille korkealla yläilmoissa.  Flowpark on siitä mukava kohde lapsiperheille, että siellä saa itsekin aktiviteettiä kiipeillessä. Toisaalta niille perheen jäsenille joita ei kiipeily eikä vaijeriliut kiinnosta, niin he voivat käydä samalla ainakin näyteikkunaostoksilla Skanssissa. Parhaan elämyksen Flowparkista saa sellaiset kokoonpanot, jossa sekä lapset että aikuiset voittavat itsensä kiipeillessään puiden latvoissa.

Tutustu videoilla Turkuun. https://www.tiktok.com/@suomimatkailu?lang=fi-FI

https://www.instagram.com/suomi.matkailu/channel/