Rannekkeiden hinnoissa jopa 30 euron ero päivää kohden: huvipuisto Särkänniemi otti rajun dynaamisen hinnoittelun käyttöön

Lapsiperheet joutuvat nyt jo miettimään, milloin pääsevät mahdollisesti ensi kesänä huvipuistoon. Rannekehinnoissa on suuret päivittäiset erot.

Kuvassa on Särkänniemen vuoristorata Hype. Kuva: Antti Eintola / Yle    ANU LEENA HANKANIEMI

Tampereen Särkänniemi ottaa käyttöön poikkeuksellisen kovan dynaamisen hinnoittelun. Päivästä riippuen huvipuiston rannekkeen voi saada 60 prosenttia normaalihintaa halvemmalla.

Särkänniemen kaupallinen johtaja Heikki Ihanamäki sanoo, että verkkokaupassa rannekkeiden hinnat vaihtelevat nyt 19,95 eurosta 49,95 euroon.

– Olemme saaneet vuosittain asiakkailta viestiä, miksi huvipuistopäivä on niin hintava. Haluamme vastata asiakkaiden pyyntöön.

Kuinka paljon halpoja lippuja on oikeasti saatavilla?

– Olemme laittaneet koko kesän myyntiin, ja tänään siellä on muistaakseni 33 kesän päivää, mitkä ovat alkaen 19,95 euroa. Kaikissa päivissä on dynaaminen hinnoittelu, eli hinnat alkavat siitä elämään ja muuttumaan kysynnän mukaan samaan tapaan kuin lento- tai junayhtiöillä.

Esityksissä ja konserteissa dynaaminen hinnoittelu on herättänyt pahaa verta, kun ihmiset eivät ole saaneet lippuja. Miten te olette taklanneet tämän ongelman?

– Hinnoittelu on täysin omissa käsissä ja pystymme reagoimaan, jos jokin hintaryhmä vaatii säätöä. Emme ole tekoälyn varassa, vaan pääsemme itse hoitamaan. Toki hinnat jossakin vaiheessa lähtevät nousemaan.

Kuinka korkealle hinnat nousevat?

– Verkkokaupan maksimihinta on 49 euroa, mikä on muutaman euron halvempi kuin portilla.

Mitä jos on sairas?

– Päiväkohtaisissa lipuissa saa sähköpostin mukana linkin ja vaihtaa vierailupäivän. Jos verkkokaupan hinnat ovat eläneet, ja uusi päivä on kalliimpi kuin alkuperäinen, maksaa vierailupäivien välisen erotuksen.Lähde:Yle