Turku julistaa joulurauhan

Turku, on perinteisesti julistanut joulurauhan. Tämä perinne alkoi jo 1300-luvulla, ja se on yksi vanhimmista joulurauhan julistuksista maailmassa.

Joulurauhan julistus Vanhalta Suurtorilta on juhlallinen tapahtuma. Monet ihmiset kokoontuvat Turun Vanhalle  Suurtorille, tähän historialliseen paikkaan kuulemaan joulurauhan julistuksen, Tämä perinne on muodostunut tärkeäksi osaksi suomalaista joulun odotusta.

Protokollapäällikkö Mika Akkanen  lukee  julistuksen.  Joulurauhan julistus luetaan usein monilla kielillä. Tämä tapahtuma ei ainoastaan symboloi joulun rauhaa ja sovintoa, vaan se myös heijastaa Suomen perinteitä ja kutsua yhteisöä yhteen juhlimaan tätä merkittävää hetkeä. Joulurauhan julistus Vanhalta Suurtorilta on säilynyt tärkeänä perinteenä, joka jatkaa tuomasta joulun odotukseen ja tunnelmaan erityistä juhlavuutta ja merkitystä.