Ukrainalaisten ilmaiset matkat VR:n junissa loppuu

Ukrainalaisten maksuton matkustusoikeus VR:n junissa päättyy. Toukokuun alusta lähtien myös Ukrainan passin haltijoiden matkantekoon tarvitaan normaalien käytäntöjen mukaisesti matkalippu.

Ukrainalaiset ovat voineet matkustaa maksutta VR:n kauko- ja lähiliikenteen (D, G, M, O, R, T, Z) junissa maaliskuusta 2022 asti passia näyttämällä. HSL-lähijunissa ukrainalaisten vapaa matkustusoikeus päättyi viime marraskuuhun.

VR kertoo muutoksesta ukrainalaisille heidän omalla kielellään. Konduktööreillä on jaettu muutoksesta kertova ukrainankielinen uutinen, jonka he voivat näyttää ukrainalaisille matkustajille jo ennen muutosta.

Lisäksi VR tekee yhteistyöstä ukrainalaisia avustavien järjestöjen kanssa saadakseen viestin ajoissa junalla matkustaville ukrainalaisille. Lisäksi VR kertoo aiheesta vr.fi:ssä sekä VR Matkalla -sovelluksessa.

Lähde TS.