Verottajalta tuli tärkeä viesti yli 5 miljoonalle suomalaiselle – kehottaa toimimaan

Verottaja kehottaa miljoonia suomalaisia tarkistamaan esitäytetyn veroilmoituksen tiedot.

Verohallinnon mukaan noin 5,5 miljoonan palkan- ja eläkkeensaajan esitäytetyt veroilmoitukset ovat OmaVero-verkkopalvelussa viimeistään tänään.

”Ne, jotka eivät vielä ole ottaneet käyttöön sähköistä viranomaisasiointia eli Suomi.fi-viestejä, saavat veroilmoituksensa postissa viimeistään huhtikuun loppupuolella”, kerrotaan Verohallinnon verkkosivuilla.

Esitäytettyjen veroilmoitusten täydentämisen määräpäivät ovat 9. toukokuuta, 16. toukokuuta ja 23. toukokuuta.

”Esitäytetty veroilmoitus täytyy tarkistaa. Jos tiedot ovat oikein, asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään. Jotkut tulot ja vähennykset täytyy kuitenkin ilmoittaa itse, sillä Verohallinto ei välttämättä saa niistä tietoa muualta”, kertoo asiakkuusjohtaja Hilkka Pelander Verohallinnon verkkosivuilla.

”Jos on saanut esimerkiksi vuokratuloa vaikka asunnon tai veneen vuokraamisesta tai käynyt kauppaa kryptovaluutoilla, tiedot tuloista pitää lisätä veroilmoitukseen. Myös esimerkiksi matkakulut ja kotitalousvähennys pitää ilmoittaa itse.”

Verohallinto varoittaa, että suomalaisilta koetetaan kalastella henkilö- ja pankkitunnuksia erilaisten huijausviestien ja -sivustojen avulla.

”Verohallinnon nimissä on kuluneen vuoden ajan kiertänyt harmillisen paljon erilaisia huijauksia. On tärkeää muistaa, että Verohallinto ei koskaan pyydä luottokorttitietoja tai pankkitunnuksia asiakkaalta. Emme myöskään pyydä henkilökohtaisia tietoja sähköpostilla tai tekstiviestillä.”

Lähde Te.