Verottajalta muistutus 600 000 henkilölle: Toimi nyt ja voit saada jopa ”600 euron taloudellisen hyödyn”

Kodin ja työpaikan välistä matkakuluvähennystä voi hakea viime vuodelta edellisiä vuosia enemmän.

Verohallinto kertoo, että suomalaiset voivat saada nyt aiempaa suuremman verohyödyn matkakuluista.

”Hae vähennystä viimevuotisista kodin ja työpaikan välisistä matkakuluista nyt, eli tarkista ja tarvittaessa täydennä esitäytetty veroilmoitus”, kerrotaan verottajan verkkosivuilla.

Kodin ja työpaikan välistä matkakuluvähennystä voi hakea viime vuodelta edellisiä vuosia enemmän, koska matkakuluvähennyksen enimmäismäärä nousi väliaikaisesti viime vuonna.

Matkakuluvähennystä voi hakea enimmillään 8 400 euroa aikaisemman 7 000 euron sijaan.

”Jos saa täyden 8 400 euron matkakuluvähennyksen aikaisemman 7 000 euron sijaan, taloudellinen hyöty on noin 500–600 euron luokkaa aikaisempaan verrattuna. Vähennyksestä koituvaan tarkkaan rahalliseen hyötyyn vaikuttavat kuitenkin henkilön tulot ja muut vähennykset”, ylitarkastaja Pyry Ilmarinen kertoo Verohallinnon verkkosivuilla.

Arviolta 600 000 työntekijää hyötyy matkakuluvähennyksen väliaikaisesta korotuksesta. Hyöty on keskimäärin 240 euroa.

Verohallinto kehottaa tarkistamaan matkakuluvähennyksen tiedot ovat oikein esitäytetyltä veroilmoitukselta.

Esitäytetyn veroilmoituksen yleisimmät määräpäivät ovat 9. toukokuuta, 16. toukokuuta ja 23. toukokuuta. Verottajan mukaan tarkistaminen ja täydentäminen onnistuu helpoiten OmaVero-verkkopalvelussa.

”Verohallinto on saattanut täydentää valmiiksi veroilmoitukseen matkakuluja aikaisempien vuosien perusteella, mutta jokaisen vastuulla on varmistaa, että automaattisesti veroilmoitukselle tulevat tiedot pitävät varmasti paikkansa”, Ilmarinen kertoo.

Matkakuluvähennyksessä on 750 euron omavastuu, joten sitä pienempiä matkakuluja ei kannata ilmoittaa. Matkakuluja voi hakea vain työssäoloajalta ja toteutuneiden matkakulujen perusteella.

Lähde Te.