Hiihtolomat kasvattivat Kainuun matkailua – Vuokatti oli maaliskuussa Suomen neljänneksi suosituin kohde

Kainuun majoitusmyynti kasvoi alkuvuoden aikana lähes puoli miljoonaa euroa edellisvuodesta. Etenkin Sotkamo veti jälleen matkailijoita talvilomille.

Kainuun liiton mukaan Sotkamo oli maaliskuussa Suomen neljänneksi suosituin matkakohde Helsingin, Tampereen ja Kuusamon jälkeen.
TIIA KORHONEN

Hiihtolomat toivat kasvua Kainuun matkailuun. Tuoreiden matkailutilastojen mukaan tammi-maaliskuussa maksullisten yöpymisten määrä kasvoi 3,4 prosenttia edellisvuodesta.

Majoitusmyynti oli yhteensä 16,7 miljoonaa euroa, missä kasvua edellisvuodesta oli 486 000 euroa. Liikevaihdon kasvu selittyy hintojen nousulla. Muun muassa huoneen keskihinta nousi 118 euroon, kun aiempina vuosina keskimääräinen huoneen hinta oli Kainuussa noin 90 euroa. Myös huoneiden käyttöaste oli korkeammalla tasolla kuin matkailun normaalivuonna 2019.

Kainuun liiton mukaan Sotkamo oli maaliskuussa Suomen neljänneksi suosituin matkakohde Helsingin, Tampereen ja Kuusamon jälkeen. Matkailijat viettivät Sotkamossa maaliskuussa 92 500 yötä.

Kajaanissa yöpymisiä kertyi 7 600, Suomussalmella 2 800 ja Kehys-Kainuussa, eli Hyrynsalmella, Puolangalla, Kuhmossa ja Suomussalmella yhteensä 6 600 yötä. Kajaanin lentoaseman kautta tehtiin maaliskuun aikana yhteensä 3 900 matkaa, mikä on 2,6 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Kainuun liiton aluekehitysasiantuntija Minna Komulaisen mukaan Kainuun matkailun tukijalka on edelleen vahvasti kotimaisissa lomamatkailijoissa, mutta kansainvälisten matkailijoiden ja työmatkailijoiden saamiseksi Kainuuseen tehdään aktiivisesti markkinointityötä. Kainuun matkailun tukemiseksi Kainuun liitto käynnistää maakunnallisen matkailustrategian laadinnan.

– Kainuu kiinnostaa etenkin ulkomaisia matkailijoita uutena, nousevana kohteena lumivarmuuden ja avaramman tilan ansiosta, Komulainen kertoo Kainuun liiton tiedotteessa.