Museolaiva Bore palaa takaisin laituriinsa Aurajokeen tänään perjantaina – takana kolmen viikon kunnostus

Museolaiva Bore hinattiin huoltoon Naantalin korjaustelakalle 14. huhtikuuta.Museolaiva s/s Boren kolme viikkoa kestänyt telakointi sujui hyvin, ja alus palaa aikataulun mukaisesti takaisin Aurajokeen tänään perjantaina.

Aluksen hinaus aloitetaan Naantalista Turun korjaustelakalta perjantaina iltapäivällä ja se saadaan kiinnitettyä entiselle paikalleen Forum Marinumin laituriin noin kello 19. Hinauksen suorittaa Alfons Håkans Oy kahdella hinaajalla.

Telakoinnin yhteydessä aluksen kaikki vedenpäällisen rungon ja kansirakenteiden vanhat maalikerrokset poistettiin ja alus maalattiin kauttaaltaan uudestaan käyttäen Boren alkuperäisiä värisävyjä. Näillä toimenpiteillä taataan aluksen säilyvyys ja tehdään hyvä suoja korroosiota vastaan. Lisäksi aluksen vedenalaiset rungon osat huollettiin ja tehtiin muita teknisiä huolto- ja korjaustöitä.

Aluksen telakointi- ja kunnostusprojekti ei ole ihan vielä valmis. Aluksen kaikki kuusi pelastusvenettä puuttuvat, sillä ne huollettiin Forum Marinumin laiturilla telakoinnin aikana ja ne nostetaan alukselle lähipäivinä. Myös kaikki restauroidut puuosat kiinnitetään takaisin heti Boren saavuttua telakalta. Työ saadaan lopullisesti valmiiksi alkukesän aikana. Forum Marinumin alueen laaja museolaivasto aukeaa yleisölle 5. kesäkuuta kesäkauden ajaksi.

Lähde. TS