Verottajalta tuli vakava muistutus lähes neljälle miljoonalle – Tämä virhe voi johtaa karuihin seurauksiin

Verottaja varoittaa, että OmaVero-verkkopalveluun ei kannata mennä hakukoneen linkkien kautta.

Verottaja muistuttaa, että tärkeät määräpäivät ovat lähellä suurella määrällä suomalaisia.

”Lähes neljällä miljoonalla on veroilmoittamisen määräpäivä huomenna”, kerrotaan Verohallinnon verkkosivuilla.Verottajan mukaan noin 1,8 miljoonan palkan- ja eläkkeensaajan täytyy muistaa tarkistaa esitäytetty veroilmoituksensa viimeistään tiistaina.

”Myös noin kahdella miljoonalla kiinteistönomistajalla huominen on viimeinen päivä tehdä korjauksia ja täydennyksiä kiinteistöverotuspäätökseensä.”

Verohallinto kertoo, että sen asiakkailta koetetaan nykyisin kalastella henkilö- ja pankkitunnuksia erilaisten huijausviestien ja -sivustojen avulla.

”OmaVeroon ei kannata mennä hakukoneen linkkien kautta, vaan kirjoittamalla palvelun osoite www.omavero.fi suoraan selaimen osoiteriville. OmaVeron osoitteen voi myös tallentaa selaimen kirjanmerkkeihin tai suosikkeihin.”

Palkan-, etuuden- ja eläkkeensaajilla veroilmoittamisen määräpäivät ovat 9. toukokuuta, 16. toukokuuta ja 23. toukokuuta. Oman määräpäivänsä näkee OmaVerosta ja esitäytetyltä veroilmoitukselta.

”Esitäytetyltä veroilmoitukselta tulee tarkistaa, että sille merkityt tiedot ovat oikein. Jos tiedot ovat oikein, ei tarvitse tehdä mitään. Jos esitäytetyltä puuttuu tuloja tai vähennyksiä, ne pitää ilmoittaa viimeistään omana määräpäivänä.”

Myös kiinteistöverotuspäätöksen tarkistaminen on nyt ajankohtaista kiinteistöjä omistavilla henkilöasiakkailla.

”Mahdolliset korjaukset ja täydennykset tulee tehdä viimeistään huomenna. Jos tiedot kiinteistöverotuspäätöksellä ovat oikein, asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään.”

Lähde TE