Finnairilta tiukennus: tällainen käsimatka­tavara on jatkossa sallittu ilman lisämaksua

Finnair alkaa rajoittaa matkustamoon tuotavien käsimatkatavaroiden määrää entistä tiukemmin. Myös eri lipputyyppien matkatavararajoitukset muuttuvat

Finnair alkaa valvoa matkustajien käsimatkatavaroiden määrää entistä tarkemmin 

Finnairilta tiukennus: tällainen käsimatka­tavara on jatkossa sallittu ilman lisämaksua
FINNAIR muuttaa lipputyyppejään ja niiden sisältämiä matkatavaramääriä kesäkuun alussa. Economy Light -lippu korvataan Euroopan sisäisillä lennoilla Superlight-lipulla, joka sisältää vain yhden pienen, istuimen alla kuljetettavan laukun. Myös naisten käsilaukun on tässä lipputyypissä mahduttava tämän laukun sisälle.

Sallitun laukun mitat ovat enintään 40 senttimetriä x 30 senttimetriä x 15 senttimetriä.

Bisnesluokassa matkustavien sallitun matkatavaran määrä pienenee sekä Euroopan- että kaukolennoilla. Business Light -lippu sisältää yhden pienen laukun ja yhden isomman käsimatkatavaran. Business Classic- ja Flex-lippuihin sisältyy myös yksi ruumaan menevä laukku.

Superlight-lippua lukuun ottamatta liput siis sisältävät yhden käsimatkatavaran ja yhden pienen, istuimen alla kuljetettavan laukun, jotka painavat yhteensä enintään 8 kiloa.

Jatkossa myös lentoasemalla tehtyjen ostosten pitää mahtua sallittuun käsimatkatavarakiintiöön.

Kaikki erikoismatkatavarat, kuten golflaukut, sukset tai raskaat laukut, on ostettava lisäpalveluna.

FINNAIR tiukentaa ylimääräisen käsimatkatavaran valvontaa. Kesäkuun alusta lähtien matkustajien ylimääräiset käsimatkatavarat siirretään ruumaan ja niistä on maksettava lisämaksu.

– Ylimääräisten käsimatkatavaroiden määrä lennoilla on näkyvä haaste, joka vaikuttaa sekä lentojen täsmällisyyteen että matkustusmukavuuteen, ja saamme tästä säännöllisesti palautetta myös asiakkailtamme ja henkilökunnaltamme, Finnairin tuotteista vastaava Valtteri Helve perustelee yhtiön tiedotteessa.

Helve muistuttaa, että kentällä lisämatkatavarasta maksettava maksu on korkeampi kuin ennakkoon ostettuna.

– Kannattaa siis tarkastaa omaan lippuun kuuluva matkatavaramäärä, ja noudattaa sitä, Helve toteaa.

Lähde TALOUSSANOMAT