Autoilu Venäjälle vaikeutuu kesäkuun alusta

Kansainvälisen Green Cardin toiminta Venäjällä lakkaa.
Venäjälle menevän autoilijan on ostettava vakuutus rajalta kesäkuun alusta lähtien.
Venäjälle menevän autoilijan on ostettava vakuutus rajalta kesäkuun alusta lähtien.
Autoilu Venäjälle vaikeutuu, kun kansainvälinen Green Card vakuutustodistuksen voimassolo päättyy siellä. Venäjälle ja Valko-Venäjälle autolla aikovan on kesäkuun alusta alkaen hankittava vakuutus rajalta.

”Jos automatkan kohdemaa ei kuulu vihreän kortin piiriin, on maan rajalta ostettava rajavakuutus”, vahvistaa POP Vakuutuksen vakuutuspalveluiden päällikkö Hanna Toivanen.

Toivasen mukaan omalla autolla ulkomaille matkatessa yleisimpiä vahinkoja ovat lievät liikennevahingot. Matka voi vahingon vähäisyydestä huolimatta muuttua hampaiden kiristelyksi, jos vakuutukset ja muut tärkeät asiat eivät ole kunnossa.

Venäjälle ja Valko-Venäjälle mentäessä vakuutus on ostettava rajalta venäläiseltä tai valkovenäläiseltä vakuutusyhtiöltä. Venäläinen liikennevakuutus on hankittava vähintään viideksi päiväksi.

Omalla autolla ulkomaille lähtevän tulee ottaa matkaan mukaan myös rekisteröintitodistuksen tekninen osa. Auton rekisteriotteen saa tilattua Traficomilta tai sen voi hakea katsastuskonttorista.

Liikennevakuutuksen lisäksi on suotavaa hankkia myös kattava kaskovakuutus, joka turvaa auton ja siihen liittyvät varusteet.

Kaskovakuutuksen voimassaolossa saattaa olla maakohtaisia rajoituksia ja omavastuun suuruus voi yllättää kokeneimmankin matkailijan.

Venäjälle omalla autolla matkaavia Toivanen muistuttaa venäläisen liikennevakuutuksen alhaisista korvauskatoista.

Jos Venäjälle omalla autolla matkaavalla ei ole kaskovakuutusta, ja aiheuttaa Venäjällä kalliin liikennevahingon, on mahdollista joutua henkilökohtaiseen korvausvastuuseen.

Vahinkotilanteessa kannattaa ensimmäiseksi ottaa valokuvat tapahtumista. Poliisi pitää kutsua paikalle aina.

Lähde MT