Verottaja varoittaa noin kolmea miljoonaa suomalaista laiminlyönnistä – toimi heti

Verohallinto kehottaa niitä, joiden veroilmoituksen tarkistuksen määräpäivä on jo mennyt, toimimaan nopeasti.

Veroilmoitus.

 Vaikka oma määräpäivä olisi jo mennyt, silti kannattaa käydä täydentämässä veroilmoitusta OmaVerossa, verohallinto neuvoo.

Runsaan kahden miljoonan palkansaajan ja eläkeläisen täytyy tarkistaa ja tarvittaessa täydentää esitäytetty veroilmoitus viimeistään tiistaina 23. toukokuuta.

”Viimeistään nyt on aika käydä varmistamassa, että veroilmoituksessa kaikki on kunnossa. Me Verohallinnossa saamme paljon tietoja automaattisesti, mutta jokaisen vastuulla on tarkistaa, että ne ovat oikein. On myös monia vähennyksiä, jotka pitää itse muistaa täydentää veroilmoitukseen, jotta niistä saa verohyödyn irti tänä vuonna”, kertoo johtava veroasiantuntija Mervi Hakkarainen Verohallinnon sivustolla.

Verottaja kehottaa niitä, joiden määräpäivä on jo mennyt, toimimaan nopeasti. Verohallinto on tiedottanut, että noin 1,8 miljoonalla palkan- ja eläkkeensaajalle oli veroilmoituksen tarkistuksen määräpäivä 9. toukokuuta ja noin 1,2 miljoonalla 16. toukokuuta.

Jos veroilmoituksessa ei ole korjattavaa, sille ei tarvitse tehdä mitään. Viime vuonna noin 1,5 miljoonan henkilön piti täydentää veroilmoitustaan.

Suosituimpia verovähennyksiä ovat kodin ja työpaikan väliset matkakulut, kotitalousvähennys ja tulonhankkimismenot.

Veroilmoituksen tarkistaminen ja täydentäminen onnistuu helpoiten OmaVero-verkkopalvelussa.

OmaVeroon ei kannata mennä hakukoneen linkkien kautta, vaan kirjoittamalla palvelun osoite www.omavero.fi suoraan selaimen osoiteriville. OmaVeron osoitteen voi myös tallentaa selaimen kirjanmerkkeihin tai suosikkeihin.

”Erilaisten huijausten varalta pitää olla tarkkana, sillä monenlaisilla huijausviesteillä ja -sivustoilla yritetään nyt kalastella henkilö- ja pankkitietoja.”

Lähde TE