Kuhmon kamarimusiikille jälleen tunnustusta – tapahtuma pääsi ainoana Suomesta Euroopan parhaiden klassisen musiikin festivaalien listalle

Heinäkuussa järjestettävä tapahtuma on valittu yhdeksi Euroopan parhaista klassisen musiikin festivaaleista. Kuhmon Kamarimusiikki on saanut vastaavia tunnustuksia myös aiemmin.

Kuhmon Kamarimusiikin ohjelmistoon ovat kuuluneet myös kotikonsertit. Kuva viime vuoden tapahtumasta. 
SANNA KÄHKÖNEN

Kuhmon Kamarimusiikki on saanut vastaavia tunnustuksia myös aiemmin.

Vuosina 2008–2012 itävaltalainen Die Festspiele -musiikkilehti luokitteli Kuhmon Kamarimusiikin maailman 15 parhaimman festivaalin joukkoon, vuonna 2003 Financial Times maailman neljän parhaimman joukkoon ja vuonna 2007 Independent on Sunday kymmenen kesän huippufestivaalin kastiin.

Festivaalin toiminnanjohtaja Sari Rusanen kertoo tiedotteessa, että festivaali on kasvanut yli 50 vuodessa maailman huippujen joukkoon ja kyennyt säilyttämään paikkansa siellä.

Tänä kesänä Kuhmon Kamarimusiikki soi jo 53. kerran 9.-22. heinäkuuta.

Festivaalin teema on Juuret ja siivet. Ohjelma on ensimmäinen uusien taiteellisten johtajien Minna Pensolan ja Antti Tikkasen suunnittelemana.

Juurien kautta kunnioitetaan festivaalin ja koko kamarimusiikkigenren historiaa, siipien kautta kuljetaan uusiin tuuliin, kuvailee Rusanen ohjelmistoa. Festivaalin aikana järjestetään 60 konserttia ja 20 oheistapahtumaa, esiintymässä on yli 100 kansainvälistä taiteilijaa.

Lähde Yle