Oletko aina halunnut osallistua Letkunheiton MM-kisaan? Yli 600:n eri tapahtuman yleisöpäivä kutsuu kylään ensi lauantaina

Lauantain Avoimet kylät -päivä houkuttelee kylänraiteille lähimatkailijoita ja maallemuutosta haaveilevia
Röksän kyläkauppa Kirjavalassa on yksi vajaasta 200 kyläkaupasta, jotka löytyvät avoimetkylat.fi -nettisivuston kartalta. Jouko ja Sirpa Röksä kuvattiin tarinoita pursuavan 150-vuotiaan kauppatalon pihassa 2016.
Avoimet Kylät -päivä järjestetään tulevana lauantaina 10. kesäkuuta. Avoimet Kylät on Suomen suurin yleisötapahtuma, sillä mukana on valtakunnallisesti yli 600 tapahtumaa.

Tapahtumapäivänä käy kutsu lähteä lähimatkailemaan kylille ja osallistua monipuolisiin tapahtumiin. Kylillä on luvassa muun muassa kylätalojen avoimia ovia, saunan avajaisia, melontaa, taidenäyttelyitä, musiikkiesityksiä, lähiruokaa, kirpputoreja, pomppulinnoja, teatteriesityksiä, poniratsastusta ja lettukestejä.

”Kesäfiilis löytyy kotimaiselta maaseudulta. Meidän kylät ovat lähteneet jälleen upeasti järjestämään erilaisia tapahtumia. Kävijäarvio on yli 100 000 vierailijaa eri kylätapahtumissa ja paikallisissa kyläkaupoissa yhden päivän aikana. Avoimet Kylät on merkittävä päivä suomalaisille kylille. Tervetuloa kylille”, Suomen Kylät ry:n toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto kutsuu tiedotteessa.

Tapahtumakartan mukaan kylillä järjestetään erilaisia tapahtumia aina Tammelassa järjestettävän Letkunheiton MM-kisoista saunaralliin ja polkujuoksutapahtumaan.

Kaikki päivään osallistuvat tapahtumat löydät uusituilta www.avoimetkylat.fi -verkkosivuilta. Sivustolle on nyt julkaistu kartta, josta pääsee tutustumaan kaikkiin päivässä mukana oleviin tapahtumiin ja kyliin.

Päivä näkyy myös sosiaalisen median kanavissa ja julkaisut löydät aihetunnisteella #AvoimetKylät ja #TeeSeKylillä.

”Kävijäarvio on yli 100 000 vierailijaa eri kylätapahtumissa ja paikallisissa kyläkaupoissa yhden päivän aikana.” Aleksi Koivisto

Avoimet Kylät -päivä järjestetään valtakunnallisesti jo yhdeksättä kertaa. Päivän tavoitteena on lisätä kylämatkailua, antaa kaupunkilaisille kipinää maallemuuttoon ja nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa.

JKErilaisissa tapahtumissa esitellään kyliä matkailijoille, kohdataan kyläläisiä ja kosiskellaan samalla uusia asukkaita.

Avoimet Kylät -päivän yhteistyökumppanina toimii Suomen Yrittäjäopiston Kyläkauppa 2.0 -hanke. Suomen maaseutualueilla toimii edelleen 190 paikallista kyläkauppaa.

Kyläkauppa on kylän sydän ja vahvasti mukana asukkaidensa arjessa. Verkkosivulta www.avoimetkylat.fi löytyy kartalta 190 kyläkauppaa.

Lähde MT