Verottaja varoittaa huijaus­yrityksistä: ”Varsin aidon näköisiä”

Jos veronpalautukseen liittyvässä viestissä on linkki, sitä ei pidä klikata vaan viesti tulee tuhota. Verohallinnon viesteissä ei koskaan ole linkkejä.

Verotoimisto Helsingin Vallilassa. 

VEROHALLINTO varoittaa veronpalautuksia lupaavista huijausviesteistä. Niitä liikkuu verottajan nimissä useita erilaisia tällä hetkellä, ja niiden määrä on Verohallinnon mukaan kasvanut entisestään. Osa voi olla tekstiviesteinä ja osa sähköposteina.

Huiputusyritys voi tulla vastaan myös Googlen hakutuloksista.

”Huijarit ovat tehneet aidon näköisiä sivustoja, jotka ilmestyvät hakukoneen tuloksiin”, Verohallinnon turvallisuus- ja riskienhallintajohtaja varoittaa tiedotteessa.

Verohallinnon Omavero-sivustolle kannattaa mennä suoraan kirjoittamalla verkkosivuston osoite: www.vero.fi/omavero.

HUIJAUSVIESTEJÄ voi tulla tekstiviesteinä tai sähköpostina. Niissä pyydetään klikkaamaan linkkiä, jonka jälkeen asiakkaalta koetetaan kalastella pankki- ja henkilötietoja.

Tällaisten viestien linkkejä ei pidä klikata. Viestit kannattaa myös poistaa heti.

Verohallinnon lähettämissä viesteissä ei koskaan ole linkkejä, Verohallinto muistuttaa.

”Osa uusista huijausviesteistä on varsin aidon näköisiä, joten asiakkailta vaaditaan nyt varovaisuutta ja tarkkaavaisuutta”, Bergström varoittaa tiedotteessa.

Jos erehtyi antamaan verkkopankkitunnuksiaan tai luottokorttitietojaan huijarille tai maksoi epäilyttävän maksun, on syytä olla välittömästi yhteydessä pankkiinsa ja kortin myöntäjään.

Sen jälkeen kannattaa tehdä rikosilmoitus poliisille, sillä tällaisessa tapauksessa on voinut joutua petoksen uhriksi. Myös petoksen yritykset kannattaa ilmoittaa.

VEROASIOIHIN liittyvät huijausviestit ovat kiertäneet Verohallinnon mukaan sen nimissä jo pitkään. Nyt kun veronpalautuskauden alku lähestyy, huijausviestien määrä on lisääntynyt entisestään.

Vuoden ensimmäiset veronpalautukset maksetaan muutaman viikon päästä 3. heinäkuuta. Palautuksia maksetaan joulukuun alkuun asti.

Lähde HS