Kesällä Liperin rannat yllättävät – Riemua rannoilla kerää kävijöiltä positiivista palautetta

Liperin kunnan rantakiertue järjestetään neljättä kertaa. Vaikka tapahtuma on jo liki perinne, se yllättää monet rannalla kävijät.

Honkalammen uimarannalla vilskettä riittää aina kun sää suosii. 
MILLA HOLM

Liperin nuorisopalvelut rantautuu kunnan uimarannoille ja uimapaikoille kesä- ja heinäkuussa. Riemua rannoilla järjestetään kesän aikana kahdeksan kertaa kuudella eri rannalla. Rantapäivät ovat tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 12–17.

Kesän ensimmäinen rantapäivä oli Honkalammella. Kirkasvetisen lammen rannalle tullaan vielä toistekin, heinäkuussa, kertoo vapaa-aikaohjaaja Mikael McKeough.

– Tämä on joka kerta kivaa. Monella asukkaalle tulee yllätyksenä että teemme tämmöistä. Palaute on ollut positiivista.

Alkuun tapahtumapäiviä oli vain kunnan virallisilla uimarannoilla. Kuntalaispalautteen myötä mukaan otettiin kylien uimapaikkoja ja nyt tapahtumia järjestetään yhteistyössä kyläyhdistysten kanssa.

Mies seisoo erilaisten rantalelujen keskellä uimarannalla.
Rannoille tuodaan lainattavaksi sup-lautoja, vesileluja ja monenlaisia pelejä. Kuva: Milla Holm / Yle

Honkalammen ja Liperin uimarantojen lisäksi Riemua rannoilla jalkautuu kesäkuussa Atsinlammen ja Vaivion Salmilammen rannalle sekä Viinijärven uimarannalle. Heinäkuussa ollaan Honkalammella ja Viinijärvellä.

Kunta tuo rannoille sup-lautoja, vesileluja ja monenlaisia pelitarvikkeita. Rantapäivät järjestetään säävarauksella, mutta vuosien varrella rannalla on päivystetty huonossakin säässä.

– Honkalammella saa harvemmin itsekseen olla. Sään pitää olla tosi kurja ettei täällä ketään muuta ole. Täällä on oltu rankkasateessa ja kovassa tuulessa, Mikael McKeough sanoo.

Lähde Yle