Ruotsinlaivojen risteilyt ja reittimatkat ovat käyneet hyvin kaupaksi – osassa heinäkuun lähdöistä autopaikat on myyty loppuun

Turun ja Tukholman välillä liikennöi yksi Tallink Siljan ja kaksi Viking Linen alusta.Viking Linen M/S Glory -aluksen tax-free-myymälä 16. maaliskuuta 2022.ARI WELLINGKesän laivamatkat Ruotsiin ovat käyneet hyvin kaupaksi, kerrotaan varustamoista. Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström kertoo, että kesän varaustilanteessa jopa ollaan ennen koronaa edeltäneiden aikojen luvuissa.– Kesän varaustilanne näyttää jopa yhtä hyvältä kuin vuonna 2019. Se on merkittävää siinäkin mielessä, että meiltähän puuttuvat kokonaan venäläiset ja kiinalaiset matkustajat.Boijer-Svahnströmin mukaan osassa heinäkuun Turku–Tukholma-lähdöista autopaikat on jo myyty loppuun.

Matkustaminen elpynyt myös Tallinnan reitillä

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjdin mukaan risteilyjä Ruotsiin varaavat erityisesti lapsiperheet.– Myös Tallinnan reitille matkustajat ovat palanneet ja sinne tehdään taas myös päiväristeilyjä. Kansainvälisiä matkustajia alkaa näkyä myös entistä enemmän. Meillä on matkustanut viime aikoina erityisen paljon korealaisia turisteja.Tallink Silja on vähentänyt Turun-lähtöjään aiemmasta. Nyt liikennöidään vain yhdellä laivalla eikä lisää ole tulossa.– Tällä hetkellä mennään yhdellä laivalla ja olemme tyytyväisiä tähän ratkaisuun. Baltic Princess tosiaan liikennöi Turusta kerran päivässä ja toistaiseksi ei ole näkyvissä, että toinen laiva olisi tulossa.

Halpa Ruotsin kruunu vauhdittanee matkustusta

Ruotsin kruunun kurssi on nyt suomalaisille edullinen. Laivayhtiöt eivät osaa sanoa suoraan, lähetetäänkö länsinaapuriin erityisesti halvoille ostoksille. Ahvenanmaalaisena Viking Linen Boijer-Svahnström kertoo tietävänsä, että Ruotsiin tehdään nyt ostosmatkoja entistä ahkerammin.– Mehän emme tiedä syytä siihen, miksi ihmiset varaavat matkansa. Nyt matkustetaan muutenkin paljon, mutta myös kruunun edullinen hinta on selvästi tiedossa matkustajilla. Jos aikoo ostaa jotain kalliimpaa, niin Ruotsin puolella voi säästää melkoisen summan.Ruotsin kruunu heikentyi eilen tiistaina heikoimmilleen koskaan euroon nähden.Lähde Yle