Sotkamon Huumorifestivaalit alkaa tänään – kulttuurituottaja: huumoria on kaikessa, taiteessa ja elämässä

Sotkamon ensimmäinen huumoriin keskittyvä festivaali sai kimmokkeen kirjailija Veikko Huovisesta, jonka tuotannossa huumori on vahvasti taustalla.

 

 

Sotkamon kulttuurituottaja Marko Karvonen nauraa.

Sotkamon kunnan kulttuurituottaja Marko Karvonen uskoo, että huumori kuuluu tähän aikaan. Kuva: Arto Loukasmäki / Yle
ARTO LOUKASMÄKI,   TIIA KORHONEN

Sotkamossa alkaa tänään torstaina historian ensimmäiset Huumorifestivaalit.

Sunnuntaihin 2. heinäkuuta saakka kestävillä festivaaleilla on tarjolla muun muassa stand upia, avaruustiedettä, musiikkia, huutoa, paneelikeskustelua, politiikkaa ja teatteria – huumorin sävyttämänä.

Osaan tapahtumista ei ole pääsymaksua.

Sotkamon kunnan kulttuurituottaja Marko Karvonen kertoo, että festivaali sai kimmokkeen kirjailija Veikko Huovisesta, jonka tuotannossa huumori on vahvasti taustalla. Festivaalin avaakin sotkamolaiskirjailijan kirjaan pohjautuvan Hamsterit -elokuvan valokuvanäyttely Huovishuoneella kello 17.

– Mietimme viime vuonna porukalla, mitä Huoviseen liittyen voisi olla. Yritimme etsiä huumoriin keskittyvää festivaalia, mutta sellaista ei ollut. Huumorihan on paljon enemmän kuin komedia, stand up tai perusjutut, joihin olemme tottuneet. Sitä on kaikessa, taiteessa ja elämässä, se on paljon syvempi asia.

Karvosen mukaan tähän maailman aikaan tarvitaan myös huumoria. Usein sanotaankin, että juuri pahimpina aikoina huumori on se, joka on nostanut elämän, ihmiset ja toiminnan taas pinnalle.

– Huumorilla on todella iso merkitys, mitä emme välttämättä hoksaa. Huumori tekee meille jokaiselle hyvää, pistää meidät ajattelemaan uudella tavalla ja nauramaan myös itsellemme, Karvonen sanoo. Lähde:Yle