Helsinki-Vantaa valittiin Euroopan parhaaksi lentoasemaksi

Kansainvälinen lentoasemajärjestö palkitsi Suomen suurimman lentokentän parhaana omassa kokoluokassaan.

Helsinki-Vantaan lentoasema on vuoden 2023 Euroopan paras lentokenttä omassa kokoluokassaan. Valinnan teki Kansainvälinen lentoasemajärjestö Airpot Council International ACI, jonka raati koostui alan asiantuntijoista.

Finavia tiedotti asiasta keskiviikkona. Palkinnon myöntämisperusteiksi mainitaan muun muassa lentoaseman vastuullisuustyö, innovaatiot, operatiivinen tehokkuus sekä kyky palautua pandemiakriisistä.

”Tekemämme panostukset kolmeen strategiseen painopistealueeseen ovat merkittävästi vaikuttaneet selviytymiskykyymme. Meille ensisijaisen tärkeitä asioita ovat henkilöstön hyvinvointi, pitkäjänteinen työ ilmastopäästöjen vähentämiseksi ja Helsinki-Vantaan kehitysohjelman edistäminen. Ne ovat painaneet vaa’assa myös vuoden lentoasemaa valittaessa”, Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki sanoo.

Jo aiemmin tänä keväänä matkustajat valitsivat Helsinki-Vantaan Euroopan parhaaksi lentokentäksi omassa kokoluokassaan.

Kyseessä oli kansainvälinen ASQ-palkinto (Airport Service Quality), joka perustuu matkustajien haastatteluihin ja arvioihin matkustajatyytyväisyydestä ja lentokentän palvelujen laadusta vuoden 2022 osalta. Palkinto on myönnetty Helsinki-Vantaalle useaan kertaan viimeisen 25 vuoden aikana.

Suurimman kategorian, yli 40 miljoonan vuosittaisen matkustajan lentoasemien parhaaksi valittiin Rooman Fiumicino. Helsinki-Vantaa kuului 10—25 miljoonan matkustajan luokkaan.

Lähde KL