Suomen ainoa moottoripyörämuseo houkuttelee turisteja ulkomaita myöten – tänä kesänä kolkutellaan kävijäennätystä

Tänä vuonna teemanäyttely on rakennettu Jawa-moottoripyörien varaan.

Lähikuvassa on punainen tiiliseinä, jossa on Suomen moottoripyörämuseon kyltti Lahdessa.
Moottoripyörämuseo Lahdessa on noussut vetovoimaiseksi matkailukohteeksi. Kuva: Petri Niemi / Yle
Petri Niemi

Suomen moottoripyörämuseo Lahdessa houkuttelee tänä kesänä ennätysmäärän kävijöitä.

Museon omistaja ja toimitusjohtaja Riku Routo sanoo, että museokorttikävijät ovat lisääntyneet. Museossa käy myös entistä enemmän alan harrastajia ulkomailta.

– Lahtelaisia käy paljon, mutta isot massat tulevat muualta. Elokuussa museolla puhutaan lähinnä englantia, kun Keski-Euroopassa on lomat ja sieltä tulee paljon ihmisiä.

Routo kuvaa viime kesää museon läpimurroksi. Routo laskee, että museossa kävi viime vuonna 12 euron keskiostoksella 43 000 ihmistä.

Routo mainitsee myös, että museo on ollut monta vuotta peräkkäin Lahden suosituin matkakohde Tripadvisor-matkailusovelluksessa.

Tänä vuonna teemanäyttely on rakennettu Jawa-moottoripyörien varaan. Vuonna 2011 perustetussa Suomen ainoassa Moottoripyörämuseossa oli yli 100 moottoripyörää ja niihin liittyvää historiallista aineistoa.

Paluu moottoripyöräkauppaan

Moottoripyörämuseo on vuokrannut naapuristaan hiekkakentän seuraavaksi 20 vuodeksi. Kenttää käytetään museon pysäköintialueena sekä esimerkiksi Headland-festivaalin alueena.

– Olemme aloittaneet moottoripyöräkaupan uudelleen. Kentälle on tarkoitus tuoda merikontteja ja tehdä niistä varasto sekä myymälä, kertoo Riku Routo.

Yrittäjä Routo ei ole haudannut myöskään suunnitelmaa nuorille suunnatusta mopopajasta. Museon ja kahvilan laajennukset on nyt tehty. Lähde:Yle