Uusi Pahanojankurun autiotupa käyttöön Sallan kansallispuistossa

Pahanojankurun uuden autiotuvan erikoisuuksia ovat suuret ikkunat sekä rakennusmateriaali.

Uuden Pahanojankurun autiotuvan ohella Sallan kansallispuistoon on valmistunut paljon uusia taukopaikkoja. Kuva: Jaakko Posti
Karoliina Kotala 

Pahanojankurun uusi autiotupa on valmiina käyttöön Sallan kansallispuistossa, kertoo Metsähallitus tiedotteessaan. Tupaan mahtuu yöpymään yhdeksän henkeä.

Autiotuvan rakentamisessa on käytetty kierrätyspuuta, joka on käsitelty säänkestäväksi hiiltämällä. Hiiltämällä rakennuksen pintaan on saatu myös tumma päällinen. Tuvan erikoisuuksiin kuuluvat myös suuret ikkunat.

Kaksi ihmistä istuu penkillä ja katsoo metsäistä maisemaa uuden puisen tuvan sisällä.
Pahanojankurun autiotuvasta luontoa voi tarkastella myös sisältä. Kuva: Jaakko Posti

Uusia rakenteita retkeilijöille

Vuonna 2022 valmistunut Sallan kansallispuisto on vetänyt retkeilijöitä puoleensa. Kuluvan vuoden tammi-heinäkuun aikana Sallan kansallispuistossa vieraili 36 007 kävijää.

Kansallispuistoon on valmistunut paljon uusia taukopaikkoja, kuten Kaippahanojan ja Kylmähetteen päivätuvat, Tunturilammen laavut sekä Kaunisharjun ja Kolmiloukkosen laavut. Tulevaisuudessa valmistuu myös Pitkälammen laavu.

– Helpohkot lähikohteet ovat entistä helpommin saavutettavissa ja uudet taukopaikat houkuttelevat myös pysähtymään luontoretken aikana, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Katja Heikkinen Metsähallituksen tiedotteessa.

Nainen seisoo ja katsoo ikkunasta puisen uuden tuvan ikkunasta ulos metsään.
Varusteiden kuivaukseen tuvasta löytyy erillinen kuivaustila kamiinoineen. Kuva: Jaakko Posti
Lähde:Yle