Whatsappin päivitys toi mukanaan kanavat – tällainen tuore ominaisuus on

Myöhemmin kuka tahansa voi luoda kanavan. Tällä hetkellä kanavia näyttää olevan testikäytössä vain harvoilla ja valituilla.

Kanavat löytyvät päivitykset-välilehden kautta. Tällä kertaa Whatsapp tarjoaa seurattavaksi muun muassa laulaja Pete Parkkosen, islantilaisbändi Sigur Rósin ja striimauspalvelu Netflixin kanavia. Kuva: Linda Tammela / Yle
Linda Tammela 

Viestipalvelu Whatsappin kanavat ovat nyt käytössä Suomessakin. Kanavat ovat erillisellä välilehdellä ja päivittyvät pikku hiljaa käyttäjien saataville. Whatsapp kertoo päivityksistä blogissaan.

Teknologiajätti Metan omistama Whatsapp on tuonut tänä vuonna lukuisia uudistuksia viestipalveluunsa.

Uusien kanavien kautta yksityiset ihmiset, viranomaiset tai urheiluseurat voivat lähettää viestejä ja kuvia kanavaansa seuraaville. Toistaiseksi omaa seurattavaa kanavaa ei itse voi luoda, mutta myöhemmin sekin on mahdollista.

Kanavat suodatetaan automaattisesti maan perusteella, Whatsapp kertoo blogissaan. Se tarjoaa katsottavaksi myös uusia, aktiivisimpia ja seuraajamäärältään suosituimpia kanavia.

Suomessa sovellus tarjoaa seurattavaksi esimerkiksi kotimaisten artistien Pete Parkkosen ja Hanna Pakarisen kanavia sekä islantilaisbändi Sigur Rósin kanavan. Parkkonen on jakanut kanavallaan päivityksen, jossa kertoo purkavansa sähköpostisumaa.

Pete Parkkosen Whatsapp-kanava puhelimen näytöltä kuvattuna
Tältä näyttää Pete Parkkosen Whatsapp-kanava. Kanava näyttää tavalliselta Whatsapp-keskustelulta, mutta lähettäjän julkaisuun ei voi vastata. Kuva: Linda Tammela / Yle

Palvelussa voi seurata myös vaikkapa jalkapalloseura Manchester Unitedia tai striimauspalvelu Netflixiä.

Kanavien viesteihin voi reagoida, mutta reaktio ei näy muille käyttäjille. Näkyville tulee kuitenkin kokonaisreaktioiden määrä. Tuoretta palvelua tullaan päivittämään ja sen ominaisuuksia laajentamaan ja lisäämään.

Lähde:yle