Isoa tapahtuma­järjestäjää haetaan konkurssiin, ollut ongelmissa myös aiemmin – Järjestää keikkoja myös Tampereella

Loud’n Live järjestää useita eri festivaaleja, muun muassa Seinäjoen Vauhtiajoja, Saaristo Festivaaleja ja Radio Nova -festivaaleja.

Konkurssiin haettu pohjalainen tapahtumayritys järjesti kesällä muun muassa Radio Nova -festivaalin Helsingissä. Arkistokuva tapahtumasta. Kuva: Aleksi Jalava /Sanoman arkisto  Juho Korpela

SEINÄJOKISTA tapahtumayritystä Loud’n Live Promotionsia haetaan konkurssiin. Konkurssihakemus on jätetty Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuteen keskiviikkona 20. syyskuuta. Hakijana on työeläkeyhtiö Varma. Yhtiön on jättänyt maksamatta työeläke­vakuutus­maksuja.

Yhtiö on järjestämässä kahta konserttia Tampereella. Portugalilainen Cristina Branco esiintyy Pakkahuoneella ensi viikolla ja brittiläinen rock-yhtye Jethro Tull marraskuussa Tampere-talossa. Aamulehti yritti tavoitella yhtiön omistajaa, promoottori Kalle Keskistä ja kysyä, ovatko keikat vaarassa peruuntua. Keskinen ei vastannut puhelimeen. Myöskään Tullikamarin toimitusjohtajaa ei tavoitettu kommentoimaan tilannetta.

Loud’n Live päätyi torstaina 21. syyskuuta myös protestilistalle. Yhtiöltä karhutaan 24 600 euron saatavia. Tratta ei ole sama asia kuin maksuhäiriö­merkintä, mutta maksamatta jäänyt velka voi tratan jälkeen johtaa merkintään.

Lukuisia ongelmia

Loud’n Live järjestää useita eri festivaaleja, muun muassa Seinäjoen Vauhtiajoja, Saaristo Festivaaleja ja Radio Nova -festivaaleja

Tapahtumayritys teki viimeisimmällä tilikaudella 7,2 miljoonan euron liikevaihdolla 1,4 miljoonan euron liiketappion. Edellisiltä tilikausilta tappiota yhtiölle on kertynyt lisäksi noin kolme miljoonaa euroa.

Loud’ Live sekä toimitusjohtaja Keskinen ovat olleet erilaisten ongelmien takia otsikoissa jo vuosia. Yhtiön tapahtumissa peruttiin kesällä useita keikkoja. Esimerkiksi Black Eyed Peasin Radio Nova -festivaalin ja Icona Popin sekä John Newmanin Saaristo Open -festivaalien esiintymiset peruttiin.

Heinäkuussa Helsingin Sanomat kertoi, että Loud’n Live viivytteli keikkapalkkioiden maksamisessa artisteille. Samoihin aikoihin ravintola-alan yritys haki tapahtumayritystä konkurssiin. Hakemus kuitenkin peruttiin seuraavana päivänä. Keväällä yhtiötä haettiin konkurssiin 20 000 euron arvoisen pitopalvelulaskun takia. Hakemus peruttiin, kun lasku maksettiin.

Keskinen tuomittiin Vaasan hovioikeudessa vuonna 2016 vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä kirjanpitorikoksesta, törkeästä velallisen petoksesta, törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä veropetoksesta.

Lähde: Aamulehti