Kunnat tukevat bussiyhteyttä Rovaniemeltä Luostolle ja Pyhälle

Jo käytössä oleva bussiyhteys liikennöi reitillä talvisesongin aikana neljä kertaa ja sulan maan aikaan kaksi kertaa päivässä.

Rovaniemen lentokenttä on noussut Suomen toiseksi vilkkaimmaksi kentäksi ja tulevalle talvelle kasvua odotetaan entisestään. Kuva: Mia Sivula / Yle

Sodankylä, Pelkosenniemi ja Kemijärvi osallistuvat ensi vuoden alusta alkaen Rovaniemi-Luosto-Pyhä -bussilinjan rahoittamiseen. Kuntien ja ely-keskuksen lisäksi liikennöinnistä maksaa omalla osuudellaan myös Visit Pyhä-Luosto ry.

Kuntien rahoitusosuus seuraavan kahden ja puolen vuoden aikana on yhteensä 37 500 euroa ja yhdistyksen 20 000 euroa vuodessa.

Kyseisen bussiyhteyden liikennöitsijänä jatkaa Kutilan Liikenne Oy. Bussiyhteys liikennöi jatkossakin talvisesongin aikana neljä kertaa ja sulan maan aikaan kaksi kertaa päivässä.

Pelkosenniemen kunnanhallitus katsoo bussiyhteyden Rovaniemen lentokentältä olevan tärkeä, jotta alueen vetovoimaisuus ei kärsisi matkailijoiden joutuessa odottamaan useita tunteja kentällä jatkoyhteyttä.

Rovaniemen lentokenttä on noussut Suomen toiseksi vilkkaimmaksi kentäksi. Tulevalle talvelle luvassa on myös jälleen merkittävästi uusia suoria lentoyhteyksiä.

Lähde: Yle.