Lähes 500 000 OP:n asiakkaalle tärkeä viesti – Näin vältät ikävät lisälaskut

Verohallinto tarjoaa OP:n asiakkaille keinoa välttää eräpäivien unohtaminen.Verottaja kertoo, että noin 490 000 OP:n henkilöasiakasta saa lokakuussa Verohallinnolta e-laskuehdotuksen op.fi-palveluun ja OP-mobiiliin.”Kun asiakas hyväksyy ehdotuksen, hän saa jatkossa verolaskut suoraan e-laskuina. Verohallinto haluaa helpottaa verojen eräpäivän muistamista kannustamalla e-laskun käyttöön”, kerrotaan verottajan verkkosivuilla.Verohallinnon mukaan e-laskuehdotuksen saavat OP:n asiakkaat, jotka maksavat tai ovat tänä vuonna maksaneet kiinteistöveroa, joilla ei ole sen maksamiseen käytössä e-laskua tai suoramaksua ja jotka ovat ilmoittaneet Verohallinnolle OP:n tilinumeron veronpalautusta varten.
”Asiakkaalla on 30 päivää aikaa reagoida saamaansa ehdotukseen. Jos asiakas ei hyväksy ehdotusta, se poistuu automaattisesti.”Op.fi-palvelussa e-laskuehdotus näkyy asiakkaille Maksut-sarakkeessa ja OP-mobiilissa Maksut ja e-laskut -osiossa. Klikkaamalla e-laskuehdotusta asiakas voi hyväksyä sen, minkä jälkeen asiakas saa Verohallinnolta e-laskut kiinteistöverosta sekä mahdollisista ennakko- ja jäännösveroista.Ylitarkastaja Irene Laine Verohallinnosta kertoo, että verottaja haluaa auttaa asiakkaita muistamaan verojen eräpäivät.
”Kun asiakas ottaa verkko- tai mobiilipankissa käyttöön e-laskun, hän saa Verohallinnolta laskun suoraan pankkiinsa noin kaksi viikkoa ennen laskun eräpäivää. E-laskulla on valmiina tarvittavat tiedot, kuten tili- ja viitenumero sekä oikea maksettava summa. Näin asiakkaan ei tarvitse näpytellä tietoja laskua maksaessaan, vaan hän voi vain hyväksyä e-laskun omassa verkkopankissaan”, Laine kertoo Verohallinnon sivustolla.Laineen mukaan varsinkin kiinteistövero on tyypillisesti sellainen vero, jonka maksaminen unohtuu usein.”Koska verolle lähtee kertymään viivästyskorko heti eräpäivän jälkeen, e-laskun käyttöönotto on asiakkaille myös halvempaa, kun verot tulevat maksetuiksi ajallaan. E-laskun voi hyväksyä ja ottaa käyttöön myös, vaikka juuri nyt ei mitään veroa olisikaan maksettavana.”Lähde: Te.