Tässä on Suomen uusin luksushotelli – Hankkeessa mukana Kimi Räikkönen

 

Tahkon uutuushotellista löytyy japanilaishenkinen kylpylä ja tasokas ravintola.

Uuden hotellin huoneet sijaitsevat erillisissä rakennuksissa. Panorama Landscape Hotel

 

Kuopion Tahkon tarjonta monipuolistuu marraskuun alussa, kun siellä avataan uusi kylpylähotelli Panorama Landscape Hotel.

Hankkeesta tekee mielenkiintoisen se, että siihen saatiin rahoittajiksi mukaan varsin mielenkiintoisia nimiä: sijoittajina ovat esimerkiksi moottoriurheilun supertähdet Tommi Mäkinen ja Kimi Räikkönen.

Hotellialue kesällä. Panorama Landscape Hotel

Sijoittajaryhmän kokoaminen oli selviä jo hankkeen alkuvaiheessa. Tahkon huipulla toimivan Panorama Barin yrittäjät Harri Jokela ja Katja Kuulusa aloittivat maisemahotellin suunnittelun vuonna 2018.

Heille oli selvää, että tueksi tarvitaan ulkopuolisia sijoittajia.

– Hankkeen budjetti oli noin viisi miljoonaa euroa. Rakentaminen ei olisi missään tapauksessa onnistunut ilman sijoittajien panosta, Jokela sanoo tiedotteessa.

Näkymä hotellin ravintolasta. Panorama Landscape Hotel

”Tässä on hyvä hanke”

Räikkönen ja Mäkinen sopivat projektiin, koska heidän uskottiin pystyvän tukemaan hotellia kansainvälisessä markkinoinnissa. Molemmat päättivät liittyä sijoittajaryhmään omien yhtiöidensä kautta vuonna 2020.

– Olen viettänyt Tahkolla paljon aikaa ja käynyt myös paljon keskusteluja siitä, miten Tahkoa pitäisi kehittää. Kun Panoraman hotellisuunnitelmia esiteltiin meille, totesin että tässä on hyvä hanke ja päätin lähteä mukaan, kertoo Mäkinen tiedotteessa.

Tältä näyttää uuden hotellin japanilaishenkinen kylpylä. Panorama Landscape Hotel

Räikkösellekin Tahko on tuttu paikka. Hän on lomaillut Tahkolla mökillään perheensä kanssa, ja kokee että seudulta on puuttunut kunnollinen ruoka- ja majoituspaikka.

– Kuulin Tommilta Harrin ja Katjan projektista, innostuin asiasta ja päätin lähteä mukaan, Räikkönen sanoo.

Japanilaista tyyliä

Mutta ei uutuutta markkinoida pelkästään kuuluisilla rahoittajilla. Sen tilatkin ovat varsin kiinnostavat. Hotelliin on pystytetty tyylikäs metsäkylpylä, johon on haettu vaikutteita japanilaisista onsen-kylpylöistä.

Hirvi-sviitin sisustusta. Panorama Landscape Hotel

Niissä tosin kylvetään kuumien lähteiden vedessä. Tahkolla käytetään maalämmöllä lämmitettyä paikallista lähdevettä.

Majoitus järjestyy erillisissä maisemasviiteissä, jotka on rakennettu hotellin päärakennuksen lähettyville. Niiden rakennuspaikat on valittu maiseman perusteella.

Hotellikokonaisuuden on suunnitellut Norjassa työskentelevä arkkitehti, professori Sami Rintala.

– Hienointa koko konseptissa on se, että kylpylää ei tehdä sisätiloihin. Sisällä peseydytään ja vaihdetaan vaatteet, mutta sitten mennäänkin ulkoilmaan kylpemään ja kokemaan kontrasti lämpimän veden, kuuman saunan sekä kylmän lumen tai ilman välillä, Rintala sanoo.

Kylpylässä on kolme ulkosaunaa ja viisi allasta.

Tällainen maisema hotellilta avautuu. Panorama Landscape Hotel

Huippukokki kehiin

Hotellin ravintolaa Havu Kitchen & Baria isännöi 34-vuotias keittiömestari Kim Mustonen, joka voitti vuoden keittiömestarien PRO-palkinnon tammikuussa 2023.

Hän on hankkinut työkokemuksensa Michelin-palkituista ravintoloista Suomessa, New Yorkissa, Lontoossa, Soulissa ja Sydneyssa.

– Haluan tuoda Tahkolle palan kokemuksia, joita olen maailmalla löytänyt. Makujen osalta olen hakenut niitä erilaisuuksia, joita suomalainen metsä tarjoaa ja sitä moderniutta, jota itämainenkin keittiö edustaa, sanoo Mustonen.

Kimi Räikkönen ja Tommi Mäkinen eivät ole ainoita tuttuja nimiä, jotka ovat lähteneet mukaan luksushotellibisnekseen.

Olympialegenda Samppa Lajunen on rahoittamassa Helsinkiin loppuvuodesta avautuvaa The Hotel Mariaa.

Jasper PääkkönenIivo Niskanen ja Valtteri Bottas ovat puolestaan mukana itäsuomalaisessa Pihla’s Resort -luksushotellihankkeessa.

Huoneet on sijoiteltu niin, että jokaisesta olisi hyvä näköala. Panorama Landscape Hotel

Lähde: IL.