Urheilutapahtumat toivat Lahden alueelle kymmeniä miljoonia euroja tänä vuonna

Korona sai kaupunkilaiset unohtamaan, miten turistit saadaan viihtymään, mutta opit alkavat pikku hiljaa palaamaan mieleen.

Ironman 70.3. -kilpailu näkyi Lahdessa monin tavoin kisaviikonloppuna. Kuva: Petri Niemi / Yle
Emiia Korpela 

Lahti on päättänyt yhdeksi matkailustrategiakseen urheilumatkailun. Urheilutapahtumat toivatkin Lahden seudun yrityksille ja yksityisille ihmisille miljoonia euroja.

Esimerkiksi Salpausselän kisat toi Lahden seudulle 3,5 miljoonaa euroa ja Kalevan kisat 1,5 miljoonaa euroa.

Alustavien laskemien mukaan Ironman 70.3 -kilpailun taloudellinen vaikutus alueelle oli jopa kymmeniä miljoonia euroja.

Lahden kaupunki haluaa jatkossakin houkutella kaupunkiin isoja tapahtumia, koska ne ruokkivat kaupungin elinkeinoelämää ja tuovat kaupungille kansainvälistä näkyvyyttä. Esimerkiksi ensi toukokuussa Lahdessa järjestetään kansainvälinen Ultra X Finland -polkujuoksutapahtuma.

Visit Lahden toimitusjohtaja Raija Forsmanin mielestä lahtelaisilla on vielä opittavaa siinä, miten kaupunkiin tulleet ihmiset saadaan käyttämään rahaa matkallaan.

– Meillä ei ollut koronan takia kolmeen vuoteen tapahtumia, jonka takia vähän taannuimme osaamisessa. Meidän täytyy pitää huolta, että vierailijat kokevat, että tämä on kiva kaupunki tulla uudelleen.

Forsman kuitenkin kiittelee, että kesällä Ironman-kilpailussa näkyi, että lahtelaiset pitivät huolta vieraistaan. Vieraiden viihtyminen näkyy lopulta juuri heidän alueelle jättämissä rahamäärissä.

– Esimerkiksi keskustan yrittäjät pitivät liikkeitä auki sunnuntaisin, ja ihmiset tarjosivat kotejaan. Niin saimme mahdollisimman suuren rahallisen hyödyn jäämään alueelle. Lähde:Yle