Provinssi kilpailee Euroopan parhaan festivaalin tittelistä kovassa seurassa

Seinäjoen perinteikäs rockjuhla on ehdokkaista pienin mutta vanhin.

Seinäjoen Provinssi on Suomen vanhimpia ja suosituimpia rocktapahtumia. Kuva: Riikka Vaahtera Ilkka Mattila HS

PROVINSSI on ehdolla kansainvälisen live-musiikkialan Arthur-palkinnon saajaksi. Perinteikäs suomalaistapahtuma on kovassa seurassa, sillä muina ehdokkaina ovat muun muassa maailman suurin metallifestivaali, saksalainen Wacken Open Air, belgialainen Pukkelpop, hollantilainen Lowlands ja Lontoon Hyde Parkin festivaali.

Vuonna 1979 Seinäjoella ensimmäistä kertaa järjestetty Provinssi on ehdolla olevista festivaaleista vanhin ja yleisömäärältään pienin. Provinssissa päiväkohtainen yleisöennätys on 31 000, kun esimerkiksi Wackenissa on päivittäin 75 000 ihmistä.

SUUREMMAN yleisömäärän ja suuremman budjetin takia muilla palkintoehdokkailla on ollut mahdollisuus myös saada enemmän suuria kansainvälisiä pääesiintyjiä. Esimerkiksi kolmena perättäisenä viikonloppuna järjestettävän Hyde Parkin festivaalin pääesiintyjinä olivat tänä vuonna Bruce Springsteen, Guns N’Roses, Billy Joel ja Pink.

Provinssin promoottorina toiminut Rauha Kyyrö on ehdolla Arthur-palkinnoissa vuoden promoottoriksi. Valinnan tekee 150 livealan ammattilaista eri maista. Palkinnot jaetaan maaliskuussa 2024 Lontoossa.

Arthur-palkintojen lisäksi Provinssi on ehdolla tammikuussa Hollannissa jaettavan European Festival Awards -palkinnon saajaksi keskikokoisten festivaalien sarjassa.Lähde:HS