Näin varmistat sujuvammat pakettitoimitukset joulun alla – Posti listaa viisi vinkkiä

Erityisesti ostopäivät kiihdyttävät postikuljetuksia.

Postin asiakaspalvelu myös laajentaa aukioloaan joulusesongin ajaksi. Kuva: Sanne Katainen

Loppuvuosi on vilkasta aikaa paketti- ja kirjetoimituksille. Postin mukaan erityisesti ostopäivät Singles’ Day, Black Friday ja Cyber Monday ovat pakettitoimitusten kiireisintä aikaa. Joulun alla kirjeiden ja pakettien toimitusmäärät kasvavat huippuunsa.

Posti antaa viisi vinkkiä sujuvampien pakettitoimitusten varmistamiseen.

1. Varmista, että toimituksen tiedot ovat oikein.

Voit valita verkkokaupassa, mihin pakettisi saapuu. Täytä huolellisesti vastaanottajan nimi, osoite, sähköposti ja matkapuhelinnumero. Oikeat tiedot sujuvoittavat myös mahdollista tullausta. Jos et anna puhelinnumeroasi, saat paperisen saapumisilmoituksen, jonka tulo kestää kauemmin.

2. Lataa OmaPosti-sovellus.

Voit seurata lähetyksen saapumista kätevimmin OmaPosti-sovelluksessa. Saat sovellukseen ilmoituksen heti, kun lähetys on haettavissa. Voit myös lähettää tai palauttaa paketin sovelluksen kautta.

3. Ole ajoissa liikkeellä.

Suosituimmat tuotteet saattavat loppua verkkokaupoista, kun kysyntä on suurta. Varaudu maksamaan EU:n ulkopuolelta tilatuista nettiostoksista arvonlisävero ja muista tullaus.

4. Hae paketti niin pian kuin mahdollista.

Näin vapautat tilaa myös seuraaville paketeille.

5. Vältä ruuhka-aikoja palvelupisteissä.

Paketteja haetaan eniten kello 16 ja 18 välillä. Vältä ruuhka-aikaa, jos se on mahdollista. Kaikkien Postin palvelupisteiden sijainnit ja aukioloajat voit tarkistaa osoitteessa posti.fi/kartta.

Tärkeitä ajankohtia pakettien ja kirjeiden lähettämiseen

•Euroopan ulkopuolelle lähetettävät paketit ja Priority-kortit ja -kirjeet on postitettava viimeistään 29.11. Economy-kortit ja -kirjeet on postitettava 22.11. mennessä.

•Euroopan maihin lähetettävät paketit ja Priority-kortit ja -kirjeet on postitettava viimeistään 5.12. Economy-kortit ja -kirjeet on postitettava 29.11. mennessä.

•Pohjoismaihin lähetettävät paketit ja Priority-kortit ja -kirjeet on postitettava viimeistään 12.12. Economy-kortit ja -kirjeet on postitettava 4.12. mennessä. (Poikkeuksena Tanska, jonne Priority-kortit ja -kirjeet on postitettava viimeistään 4.12., Economy-kortit ja -kirjeet 28.11. mennessä.)

•Baltiaan lähetettävät paketit ja Priority-kortit ja -kirjeet on postitettava viimeistään 14.12. Economy-kortit ja -kirjeet on postitettava 7.12. mennessä.Lähde: Posti /MT