Piikkiöläiskartanosta suunnitellaan turistikohdetta historiafaneille – Kaarinan kaupunginhallitus siunasi kartanokaupan

Kaarinan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina Kiinteistö Oy Vanhuudenturvan tekemän tarjouksen, 405 000 euroa

Kaarinan kaupunki on yrittänyt myydä Salvelan kartanoa usean vuoden ajan. Kuva: Kaarinan kaupunki
Heinimaija Hirvonen

Piikkiössä sijaitsevaan Salvelan kartanoon suunnitellaan historiakeskusta ja -myymälää.

Kaarinan kaupunki järjesti vuonna 1919 rakennetusta kartanosta tarjouskilpailun syys–lokakuussa. Kartanosta tuli määräaikaan kolme tarjousta.

Kaarinan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina Kiinteistö Oy Vanhuudenturvan tekemän tarjouksen 405 000 euroa. Kauppaan sisältyy kartanorakennuksen lisäksi noin hehtaarin kokoinen tontti.

Kiinteistö Oy Vanhuudenturva kertoo jatkosuunnitelmassaan rakentavansa Salvelan kartanon alueesta historiakeskusta ja nähtävyyskohdetta, joka vetää puoleensa historiasta kiinnostuneita turisteja.

Tarjouksen kartanosta on tehnyt Kiinteistö Oy Vanhuudenturva, jonka omistus on sama kuin Rautaportti Oy:llä. Rautaportti on erikoistunut historiallisten replika-aseiden ja tavaroiden myyntiin. Yrityksellä on Kaarinassa myymälä ja varasto, jotka aiotaan siirtää Salvelan kartanon päärakennukseen.

Lisäksi päärakennukseen on tulossa yksi tai kaksi pientä asuntoa tuomaan vuokratuottoa ja ehkäisemään mahdollista ilkivaltaa.

Historiallisesti arvokas Salvelan kartano toimi aikoinaan Piikkiön kunnantalona, kirjastona ja päiväkotina. Rakennus on ollut vuosia tyhjillään.Lähde:Yle