Yksi virolainen klapi maksaa 93 senttiä Jämsän S-marketissa ‒ ruokakaupat myyvät polttopuita poskettomaan hintaan

Lähes euron kappaleelta maksavat koivuklapit kuuluvat myös muiden markettien valikoimaan, mutta S-ryhmällä hinta on verrattainkin kova.

Tällekin halkopinolle tulisi marketin tuulikaapissa kova hinta. Kaupaketjut myyvät piensäkeissä lähinnä koivua. Kuva: Markku Vuorikari

Neljänkymmenen litran koivuklapisäkki 13,95 euroa. Tällä hinnalla polttopuuta myydään esimerkiki Jämsän S-marketissa.

Tuotetiedoissa säkin klapimääräksi on ilmoitettu 15–20 kappaletta. Yhden klapin hinta on siis 70–93 senttiä. Tuotteen valmistaja on virolainen Firewood Northern Europe OÜ.

Kuution hinnaksi tulisi näitä klapisäkkejä ostamalla 349 euroa. Normaalisti pinokuution klapeja voi saada noin sadan euron hintaan.

Pienpakkauksessa myytävien klapien hinnassa tulee toki ottaa huomioon se, että niitä myydään esimerkiksi mökkipaikkakunnilla markettien ja huoltoasemien tuulikaapeissa. Niitä tuskin ostetaan suuria määriä pirttien tai saunojen lämmittämiseksi.

S-marketin hinta klapeille ei myöskään juurikaan poikkea kilpailijoiden hinnasta.

Esimerkiksi Iisalmen K-raudassa vastaava 40 litran klapisäkki maksaa 9,90 euroa. Halpa-Hallin verkkokaupassa samankokoisen pakkauksen hinta on 10,90 euroa.

Kärkkäinen myy tuotetta hieman halvemalla, 7,90 euron hinnalla. Biltemalla hinta on 12,90 euroa, Byggmaxilla 9,50 euroa. Lähde:MT