Oulusta pääsee jatkossa reittilennolla Keski-Eurooppaan ympärivuotisesti

Saksalaisen lentoyhtiön Lufthansan lennot Oulusta Saksan Müncheniin muuttuvat ympärivuotisiksi.

Lufthansa on maailman suurimpia lentoyhtiöitä ja sen pääkonttori on Kölnissä. Yhtiön tärkeimmät päälentoreitit kulkevat Frankfurtin, Münchenin ja Düsseldorfin kautta. Kuva: Alexander Granholm
Risto Degerman 

Lufthansan lennot Oulun ja Münchenin välillä muuttuvat ympärivuotisiksi, kun yhtiö päättänyt jatkaa nykyistä talvikauden lentoreittiä myös kesän yli. Tänä talvena yhtiö on lentänyt kaupunkien välillä keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Kesäkaudella maaliskuun lopusta alkaen reittilennot operoidaan tiistaisin ja lauantaisin.

Lentoreitti Oulun ja Münchenin välillä avattiin joulukuun puolessa välissä. Kuukauden toimineen reitin kokemukset ovat lentoyhtiön mukaan olleet hyviä.

– Olemme innoissamme voidessamme ilmoittaa, että uusi Oulu–München -reittimme jatkuu kesällä 2024, kertoo Lufthansa Group lentoyhtiöiden Suomen ja Baltian maajohtaja Patrick Borg Hedley yhtiön tiedotteessa.

Ympärivuotisen lentoyhteyden toivotaan parantavan Oulun lentoaseman matkustajalukuja, jotka ovat koronavuosien jälkeen romahtaneet. Perinteisesti maan toiseksi suurin lentoasema putosi matkustajamäärällä mitattuna viime vuonna kolmanneksi, kun Rovaniemi ohitti Oulun vilkkaudessaan.

Oulussa tavoitellaankin, että Oulun lentoasema nousisi takaisin Suomen toiseksi vilkkaimmin liikennöidyksi lentokentäksi.

– Oulu−München-reitti on ollut erinomainen lisäys lentoasemiemme reittitarjontaan. Yhteys on nauttinut matkustajien suosiosta ja vahvistanut Pohjois-Suomen saavutettavuutta Keski-Eurooppaan merkittävästi, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo.

Lentoliikenteellä on iso merkitys myös alueen matkailulle, sanoo Oulun Matkailun toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

– Saksalaisia matkailijoita on edellisvuosina vieraillut Oulussa toiseksi eniten heti Norjasta saapuneiden matkailijoiden jälkeen, kun mitataan kansainvälisten matkailijoiden määrää.

Kivisaari uskoo, että uusi ympärivuotinen lentoyhteys lisää saksalaisturistien määrää.

– Reitin jatkuminen mahdollistaa myös monipuolisen yhteistyön saksalaisten matkanjärjestäjien kanssa, Kivisaari sanoo.

Münchenin Franz Josef Straußin lentoasema on Saksan toiseksi suurin ja Euroopan seitsemänneksi suurin lentoasema, josta on runsaasti jatkolentoyhteyksiä eri puolille maailmaa.

Matkailusesongin aikana suoria lentoja operoidaan useilta pohjoisen kentiltä ja myös Lufthansalla on lentoliikennettä esimerkiksi Kuusamosta Frankfurtiin. Lähde :Yle