Frisbeegolf

Frisbeegolf

Frisbeegolfin suosio on kasvanut korona-aikana räjähdysmäisesti. Kiekot viedään käsistä, ja radoilla on ruuhkaa. Frisbeegolfin suosio on kasvanut hurjasti viime vuosina. Vuonna 2018 lajilla oli Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Kihun tutkimuksen mukaan jo 263 000 täysikäistä suomalaista harrastajaa.

Sponsor Insightin tutkimuksessa 700 000 eli noin 15 prosenttia täysikäisistä suomalaisista kertoi olevansa kiinnostunut lajista. Alle 45-vuotiaista kiinnostuneita on joka kolmas. OKM:n tutkimuksessa frisbeegolf oli yläkouluikäisten poikien keskuudessa suosituin liikuntaharrastus.– Kasvu on ollut kovinta nuorissa.

SUURIN yksittäinen selittäjä hurjalle suosiolle on koronapandemia. Frisbeegolf on kuin luotu korona-ajan liikuntaharrastukseksi. Lajiin kuuluu vahva sosiaalinen aspekti, mutta sitä harrastetaan pienissä porukoissa ulkona, missä turvaetäisyydet on helppo säilyttää. Suosion räjähtäminen on globaali ilmiö, mutta Suomessa olosuhteet olivat jo valmiiksi suosiolliset kasvulle. Suomessa on 779 listattua rataa, ja satoja lyhyempiä ratoja esimerkiksi koulujen ympäristöissä, melkein jokaisessa kunnassa.

Suomen frisbeegolfradat

Tietoa ja ohjeita aloittelijoille