Peeässä uudistaa hotelliaan Kuopion Tahkolla 17 miljoonalla eurolla

Kuopion Tahkolla alkaa tänä keväänä mittava hotelliremontti. Osuuskauppa Peeässä uusii hotelliaan tämän ja ensi vuoden aikana. Uudistus on valmis vuoden 2024 loppupuolella.

Sokos-hotelli Tahko Kuopion Nilsiässä.
Peeässän hotelli Kuopion Tahkolla. Kuvituskuva. Kuva: Toni Pitkänen / Yle Jukka Eskanen 

Osuuskauppa Peeässä tekee ison hotelliuudistuksen Kuopion Tahkolla. Peeässä uudistaa Tahkon ytimessä olevaa hotelliaan 17 miljoonalla eurolla.

Kevään ja alkukesän aikana uusitaan hotellikiinteistön ravintolatilat. Remontin takia hotelli on kiinni huhtikuun puolivälistä juhannusviikolle.

Hotellin ravintola-alueesta tehdään olohuonemainen ympäristö ja luontoa nostetaan osaksi hotellin tarinaa. Huhtikuussa alkaa myös hotellin päärakennuksen huoneiden ja kokoustilojen uudistaminen.

Ne valmistuvat ensi elokuun loppuun mennessä. Hotellin toisen puolen purku ja uudisrakennuksen työt alkavat lokakuussa.

Hotellissa on nykyään 120 huonetta ja uudisosaan tulee yli 50 huonetta. Suunnitelmien mukaan koko hotelliuudistus valmistuu loppuvuodesta 2024.

Peeässän hotelliuudistus on osa Tahkon matkailukeskuksen kehittämistä. Tavoitteena on saada Tahkosta Suomen vetovoimaisin ja monipuolisin ympärivuotinen vapaa-ajan matkakohde. Suunnitelmissa on myös viisinkertaistaa ulkomaalaisten matkailijoiden määrä vuoteen 2030 mennessä.Lähde:Yle