Jämsäläinen Kievari Rantapirtti palkittiin maaseutumatkailun Vuoden Kellokkaana: ”Aitoudella on paikka nykypäivän maailmassa”

Vuoden Kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustuksen sai Leppävirran Niemilomat.
Timo ja Pirjo Niinimäki pyörittävät Vuoden Kellokas -palkinnon saanutta Kievarin Rantapirttiä Jämsässä.
Timo ja Pirjo Niinimäki pyörittävät Vuoden Kellokas -palkinnon saanutta Kievarin Rantapirttiä Jämsässä.  Kuva: Taneli Niinimäki

Kievari Rantapirtti on valittu Vuoden 2023 Kellokkaaksi. Palkinto on tunnustus erityisen ansiokkaasta maaseutumatkailun työstä. Valinnan teki Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry.

Kievari Rantapirtti sijaitsee luonnonkauniissa keskisuomalaisessa erämaisemassa Koskenpäällä, Salosveden rannalla Jämsässä.

Yritys tarjoaa majoitusta, ruokaa sekä laajan valikoiman aktiviteetteja, kuten koiravaljakkoajeluita, ralliautoilua, moottorikelkkasafareita ja kalastusta.

Rantapirtin historia ulottuu 1960-luvulle, jolloin Esko Niinimäki osti Jaman pirtin ja siirsi sen nykyiselle paikalleen. Toimintaa harjoittaa tänä päivänä Eskon ja Mirjamin poika Timo Niinimäki vaimonsa Pirjo Niinimäen kanssa.

”Vahvuutemme on monipuolisuus ja se, että pystymme palvelemaan todella monenlaisia asiakkaita. Maaseutumatkailulla ja aitoudella on paikka nykypäivän maailmassa. Luonnon äärellä oleminen on vahvuus myös tulevaisuudessa”, sanoo Kievari Rantapirtin isäntä Timo Niinimäki.

Vuoden kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustus myönnettiin Leppävirran Niemilomille. Tunnustus on huomionosoitus aktiivisesta ja eteenpäin katsovasta perheyrityksen kehittämisestä ja uusista palveluideoista.

Niemilomat sijaitsee Unnukan rannalla Leppävirralla. Kesäisin puolet asiakkaista tulee ulkomailta, eniten Keski-Euroopasta. Kotimaan turisteista valtaosa tulee Etelä-Suomesta. Asiakasmäärät ovat kasvaneet ja yritys on kehittänyt ohjelmapalveluita, kuten pakopelejä ja sähköpyöräilyä metsässä.

”Minusta on mahtavaa luoda ihmisille elämyksiä. Meillä on todella paljon kanta-asiakkaita, joiden kanssa meillä on jopa yli 20 vuoden asiakassuhde. Asiakkaista on tullut ystäviä, ja heitä on ilo nähdä”, kertoo yrittäjä Reeta Halonen

Palkinnot jaettiin 47. valtakunnallisessa maaseutumatkailuyrittäjien ja -kehittäjien seminaarissa tänään torstaina Kajaanissa.Lähde MT