Helsingin satama odottaa lähes 100 risteilyalusta vieraisille – Turisteja tulossa meriltä noin 120 000

Helsinkiin on tulossa 93 risteilijää tänä kesänä. Ensimmäinen saapuu lauantaina 15. huhtikuuta.

Vilkasta. Helsinkiin odotetaan liki 100 risteilyalusta. Kuvassa Serenade of the Seas ja Brilliance of the Seas Hernesaaren laiturissa. OUTI JÄRVINEN

Helsingin satamiin on etukäteisvarausten perusteella tulossa ensi kesänä 93 aluskäyntiä. MS Bolette saapuu 15.4. Hernesaareen ja avaa samalla kansainvälisen risteilykauden Helsingissä.

Kansainvälisiä risteilymatkailijoita ennakoidaan saapuvan 120 000, tutustumaan maahamme sekä Helsingin ja pääkaupunkiseudun nähtävyyksiin, palveluihin ja tapahtumiin.

Itämeren kansainvälisessä risteilyliikenteessä on suuria geopoliittisesta tilanteesta johtuvia haasteita, eikä lähitulevaisuudelta odoteta suurta kasvua.

Helsingin Satama on sitoutunut kestävän matkailun periaatteisiin.

Ensimmäistä kertaa Helsingissä vierailevia aluksia eli ensikertalaisia saapuu kesällä kaksi, joista toinen on koko kauden aloittava MS Bolette 15.4. ja toinen 8.9. Hernesaareen saapuva MS Riviera.

”Aluskäyntejä odotetaan viime kautta vähemmän, mutta uskomme varustamojen saaneen myytyä alukset täydemmiksi kuin viime kesänä”, arvelee satamamestari Staffan Teromaa tiedotteessa.

Lähde Tekniikka&Talous.