Ruokakaupan kuljetusrobotit palaavat Espoon kaduille – aloittavat myös Helsingissä ja Vantaalla

Helsingistä mukana ovat aluksi Haaga, Pajamäki ja Pasila. Vantaalle palvelu luvataan alkukesän aikana.

Alepa testasi ruoan robottitoimituksia Espoon alueella viime vuoden aikana.
VESA MARTTINEN

Viime vuonna Espoossa huomiota herättäneet ruokakaupan kuljetusrobotit palaavat tällä viikolla katukuvaan Espoossa ja aloittavat myös Helsingissä ja myöhemmin Vantaalla.

Pääkaupunkiseudulla toimiva lähikauppaketju Alepa ja autonomisten kuljetusrobottien kehittäjä ja valmistaja Starship ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen robottikuljetuksista Alepan asiakkaille.

Kuljetusrobotit toimittavat ostokset myymälöistä asiakkaan määrittelemään toimitusosoitteeseen. Alepa testasi ruoan robottitoimituksia Espoon alueella viime vuoden aikana.

– Halusimme laajentaa tänä vuonna palvelua ja nopeita kuljetuksia asiakkaillemme Helsinkiin ja Vantaalle, sillä pilottimme Espoossa oli onnistunut,sanoo Alepa-ketjun omistavan HOK-Elannon verkkokaupan kehitysjohtaja Jukka Ranua tiedotteessa.

Robottikuljetukset alkavat tällä viikolla kolmessa myymälässä Espoossa, ja palvelu laajenee ensimmäisten päivien aikana yhdeksään myymälään Espoossa ja Helsingissä.

Ensimmäiset yhdeksän myymälää ovat Laajalahti, Mankkaa, Matinkylä, Kilo, Keilaniemi, Pajamäki, Etelä-Haaga, Pasilanraitio ja Jupperi.

Kuljetukset laajentuvat myös Vantaalle alkukesän aikana. Palvelu otetaan käyttöön yhteensä parissakymmenessä myymälässä alkukesän aikana.

Robottikuljetukset tilataan S-kaupat-mobiilisovelluksen kautta. Henkilökunta pakkaa tilatut ostokset ja lastaa ne robotin kyytiin.

Kuljetusta voi seurata sovelluksen kautta reaaliaikaisesti ja asiakas saa ilmoituksen puhelimeensa tilauksen saavuttua perille.

Robotin päällä oleva kansi aukeaa sovelluksen avulla. Robotit toimittavat tilauksia noin parin kilometrin säteellä myymälöistä.

Robotti painaa noin 35 kiloa ja voi kuljettaa kerralla kaksi ruokakassillista tai yhdeksän kiloa ostoksia.

Lähde Yle